29.08.2024.

11:35

Foto: Shutterstock/EPA

Magazin

Da li biste išli goli u muzej? U Francuskoj posetiocI pozvani da dođu nagi na izložbu, ali postoji jedan uslov

Aktovi su glavna karakteristika najnovije postavke u Muzeju evropskih i mediteranskih civilizacija u Marseju, i to ne samo na zidovima,

Muzej slavi svoju desetu godišnjicu izložbom koja istražuje fenomen naturizma kroz vekove, a jedan od najzanimljivijih aspekata je mogućnost da je posetite goli i to jednom mesečno, ali uz uslov da imate obuću na sebi,  prenosi Gardijan.

Informer

 

Goli u muzej samo van redovnog radnog vremena

Ova nesvakidašnja praksa, organizovana u saradnji sa nudističkim organizacijama, u terminima van redovnog radnog vremena, omogućava ovim posetiocima da u potpunosti dožive duh naturizma, koji se ne vezuje za seksualnost već za slobodu i prirodnost, saopštili su organizatori.

Pod nazivom "Naturistički rajevi", izložba nudi uvid u istoriju i evoluciju naturizma, posebno u Francuskoj, zemlji koja važi za globalni centar ove prakse.

U sklopu izložbe, koja traje do 9. decembra, posetioci imaju priliku da vide više od 600 eksponata - od fotografija i filmova, do skulptura, knjiga i umetničkih dela iz kolekcija širom Francuske i Švajcarske.