Autor: Informer.rs

17.09.2024.

20:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Najsrećniji datumi za venčanje ove jeseni! Ako odaberete neki od ovih, sreća će vas pratiti u braku!

U Srbiji, jesen je tradicionalno vreme kada se organizuju venčanja, a ovaj običaj ima duboke korene. Nakon završetka letnje sezone, berbe voća i svih poslova na njivi, dolazi trenutak za sklapanje braka i organizovanje svadbenih svečanosti. Budući mladenci često započinju pripreme za venčanje odmah nakon veridbe.

Dok su nekada svadbe bile organizovane isključivo vikendom, zbog slobodnog vremena većine gostiju, danas su sve popularniji i drugi dani u sedmici. Mnogi veruju da će drugi dani doneti sreću paru, a četvrtak, pod uticajem planete Jupiter, posebno je cenjen kao najsrećniji dan za venčanje.

Informer

 

Pored dana, važan je i izbor datuma. Numerologija može pružiti savete o tome koji su dani najpogodniji za venčanje na osnovu datuma rođenja mlade i mladoženje. Takođe, mnogi se konsultuju sa astrologom kako bi pronašli idealan trenutak za brak. Dok neki parovi izbegavaju petak 13. zbog verovanja u lošu sreću, drugi su se upravo na taj datum venčali i pronašli sreću.

Neki parovi biraju datum venčanja prema danu kada se slavi određeni svetac, verujući da će ih on tokom bračnog života čuvati. S obzirom na povećanje broja razvoda, pažljiv odabir datuma može biti od velike važnosti. Ako još niste zakazali svoj veliki dan, evo spiska najsrećnijih datuma za venčanje ove jeseni:

Septembar

Petak, 27. septembar

Oktobar

Subota, 12. oktobar
Subota, 26. oktobar

Novembar

Petak, 2. novembar
Subota, 16. novembar.