18.09.2024.

16:00

Foto: Profimedia

Magazin

Isplivali šokantni zapisi iz Hitlerovog zdravstvenog kartona! Zgroziće vas šta je sve ubrizgavao u sebe

Autori knjige "Da li je Hitler bio bolestan?" detaljno su pregledali medicinske arhive i vojne dokumente kojima je ranije pristup bio strogo zabranjen. Tražili su odgovor na pitanje da li je Hitlerovo narušeno zdravlje na neki način bilo odgovorno za njegove monstruozne postupke, a tražili su i dokaze da ga je lični lekar Teodor Morel lagano ubijao koktelima medikamenata i različitih supstanci.

Hitler je bezuslovno verovao Morelu, iako ga je naci elita smatrala nadrilekarom jer se oslanjao na nekonvencionalne metode i holističke tretmane.

Iz zapisa dr Morela saznali su da je Hitleru 1944. godine počeo da ubrizgava injekcije testosterona i koktel napravljen od sperme i izlučevina prostate mladih bikova. Nacistički vođa, koji je tada imao 55 godina, verovao je da će mu taj miks obezbediti energiju neophodnu za erotske susrete sa više od dve decenije mlađom ljubavnicom Evom Braun.

Informer

Hitler i Eva Braun

Primao injekcije jer se plašio tableta 

Nalazi su pokazali i da je imao užasnu fobiju od raka, da je patio od visokog krvnog pritiska, grčeva, glavobolje i da su mu nekoliko puta uklanjali polipe iz glasnih žica, koji su možda nastali kao posledica glasnog pričanja i vike na generale.

Istoričar Henrik Eberle i Hans-Joahim Nojman, profesor emeritus medicinskih nauka u berlinskoj Univerzitetskoj bolnici, autori knjige, otkrili su da je Hitler užasno patio od gasova, zbog čega je u neograničenim količinama uzimao lekove protiv nadimanja koji su sadržali tragove nervnog agensa strihnina, otrovnog alkaloida koji se koristi za uništavanje pacova.

Ali, ne veruju da ga je dr Morel trovao. Analizirali su sastav leka i odbacili mogućnost da je "gospodar špriceva Rajha" pokušao da ubije Hitlera. Ovaj nadimak dao mu je Herman Gering, zapovednik "Luftvafea" i otac Gestapoa, kojeg su smatrali firerovim naslednikom.

Informer

 

Doktor je pristao na svaki tretman koji je Hitler zahtevao. Davao mu je male doze pervitina, tržišnog naziva za sintetičku drogu metamfetamin koju je zbog svojih stimulativnih učinaka tokom Drugog svetskog rata koristio "Vermaht". Danas je poznata i kao kristal-met. Hitler je uzimao i glukozu, intravenske injekcije barbiturata i opijata, heroin, primitivnu "viagru".

Dvojica akademika smatraju da je njihovo istraživanje razotkrilo nekoliko mitova. Nisu pronašli dokaze koji bi podržali popularnu britansku teoriju da je Firer imao samo jedan testis, ili manje poznatu priču da mu je penis bio deformisan jer ga je u mladosti ujela koza. Nisu pronašli ni dokaze da je imao sifilis, o kojem je pisao na 14 stranica u autobiografiji "Mein Kampf" i nazvao ga "jevrejskom bolešću".

Imao je ekcem i patio je od nesanice. Neuspeli atentat iz 1944, kada je na njega bačena bomba, kao posledicu mu je ostavio perforirane bubne opne.

Eberle i Nojman zaključili su i da je Hitler patio od Parkinsonove bolesti, ali i dodali da je u svakom trenutku bio potpuno svestan svojih postupaka. Iako su se oko njegove smrti decenijama plele razne teorije zavere, prema zvaničnom saopštenju Adolf Hitler se ubio 30. aprila 1945. u svom bunkeru u Berlinu, a Eva Braun se otrovala cijanidom. Dan ranije su se venčali.