30.09.2024.

08:00

Foto: profimedia

Magazin

On je bio najsuroviji serijski ubica u istoriji! Ubio je preko 30 žena, a ono što je posle radio sa telima izaziva gađenje (FOTO)

Često bi prilazio ženama na javnim mestima, šarmirao ih ili čak simulirao povredu, a onda bi ih namamio u neki zabačeni deo grada i ubio ih. Bandi je osuđen za 30 ubistava, a posle dva pokušaja bekstva iz zatvora pogubljen je 1989. godine.

Navlačio žrtve na svoj izgled 

Elizabet Kendal, bivša devojka serijskog ubice Teda Bandija, u dokumentarnom filmu otkrila je posle 40 godina, kako je izgledao njihov odnos i kako je pomogla da bude priveden pravdi. Ona je takođe najavila obnovljeno izdanje memoara iz 1981. godine, u kojima opisuje zastrašujuće detalje iz perioda života koji je provela pored masovnog ubice.

Knjiga "Princ fantom: Moj život s Tedom Bandijem" posvećena je Elizabetinoj romansi s Bandijem. Iako je Elizabet prva prijavila Bandija policiji, tvrdi da godinama nije znala ništa o monstruoznim zločinima svog dečka, koga je upoznala u restoranu u Sijetlu oktobra 1969. godine. Elizabet je tada već bila razvedena i sama je podizala ćerkicu Moli.

Informer

Ted Bandi

- Hemija između nas je bila neverovatna - napisala je u memoarima.

Priznaje da je bio veoma zgodan i da je već sebe videla u braku sa njim i zamišljala kako će im se zvati deca. Tu noć su proveli zajedno, a on joj je spremio doručak, da bi je sledećeg vikenda odveo u Vankuver. Kako je vreme odmicalo, tako je Elizabeta počela da primećuje neobične stvari u vezi s novim dečkom. Jednom je u fioci, među njegovim stvarima, našla ženski donji veš i gips.

- Ako ikada nekome nešto ispričaš o tome, rascopaću ti glavu - rekao joj je.

Tri godine nakon što su se sreli, Elizabet je saznala da nosi njegovo dete, što ju je "uznemirilo".

- Oboje smo znali da potomstvo u tom trenutku ne dolazi u obzir - napisala je.

- On je te jeseni trebalo da započne studije prava, a ja sam morala da radim da bih ga izdržavala. Bila sam uznemirena. Znala sam da moram da prekinem trudnoću što pre. Ted je, međutim, bio zadovoljan sobom. Napravio je dete -  piše Elizabet.

Iako nikada nije bio nasilan prema njoj, Elizabet otkriva da je i te kako umeo da je povredi izlivma besa i okrutnim izjavama. Negde u to vreme, lokalni mediji izveštavali su o čoveku po imenu "Ted", koji vozi "folksvagen" i koji je počinio užasne zločine. Jednog dana, objavljeno je da mu je ruka bila u gipsu, a Elizabet se setila gipsa u fioci i prvi put posumnjala.

Avgusta 1974. stupila je u vezu s policijom u Sijetlu. Rekla im je da je našla štake u sobi svog dečka koje izgledaju isto kao i one korišćene u poslednjem napadu.

Bandi je uspevao da zadobije poverenje žrtava tako što se pretvarao da je slomio neku kost i da mu je potrebna pomoć. Nije koristio samo lažni gips, već i šarm i dobar izgled.

Informer

 

Čuvao je trofeje žrtava koje je ubio i opet silovao

Čuvao je "trofeje" od svake žrtve uključujući i nekoliko glava koje je policija našla u njegovom stanu. Imao je seksualne odnose sa njihovim telima posle ubistava.

Bandi je uhapšen 1975. godine zbog kidnapovanja Kerol Daronk i osuđen je na 15 godina zatvora. Ipak, on je 1977. godine pobegao tako što je skočio kroz prozor zatvorske biblioteke.

Osam dana kasnije policija ga je ponovo uhapsila, a onda je uspeo još jednom da pobegne. Nastavio je da ubija, a onda je 1978. opet dospeo iza rešetaka.

Posle više od decenije energičnog poricanja, Ted Bandi je u poslednjim mesecima života priznao 30 ubistava, premda je ukupan broj žrtava ostao nepoznat. Tipično za njega, Bandi bi udario toljagom žrtvu, a zatim je davio do smrti. Takođe se teretio za silovanje i nekrofiliju.

Smrtna presuda nad Bandijem je izvršena 24. januara 1989. u Majamiju na Floridi.