Autor: Informer.rs

18.10.2024.

15:00

Foto: Shutterstock/YouTube printscreen/Profimedia

Magazin

Tragična sudbina nekadašnje misice! U mladosti joj je naneta velika nepravda, a duga borba sa depresijom ju je dokrajčila (FOTO)

Nikica Marinović je na takmičenju za Mis sveta u Londonu 1966. bila prva predstavnica tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Osvojila je drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Rite Farije. Od tog momenta kreće njen vrtoglavi uspeh.

Informer

izbor za Mis sveta u Londonu 1967. godine

Slučajno se našla na izboru za Mis SFRJ

Kada je 1966. organizovan izbor za Mis SFRJ, glavni organizator je bio ženski magazin "Bazar. Tadašnja glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za novom misicom.

Popustila je tek kada su na nju uticali tadašnji vlasnici licence za Mis sveta. Ona je bila prva mis iz zemalja socijalističkoga bloka. Iz tog vremena kolaju priče da joj je lenta najlepše izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka. Ostalo je zapisano da je gledalište sa otvorenim nezadovoljstvom dočekalo odluku žirija: većina je smatrala da će Nikica Marinović biti pobednica.

Informer

 

Odbila je karijeru u Holivudu

Nikica se nakon trijumfa na izboru za Mis sveta preselila u Beograd. Odbila je slavnog režisera Roberta Roselinija koji je nagovarao da glumi u njegovom filmu. Smatrala je da nije spremna za Holivud.

Njeno je srce osvojio beogradski književnik i režiser Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a nakon razvoda, ponovo su je opsedali udvarači.

Brak sa rediteljem Zdravkom Šotrom

Prelepa Dubrovčanka sudbonosno "da" drugi put je rekla čuvenom reditelju Zdravku Šotri, kojem je rodila sina Marka.Taj brak je potrajao malo duže, ali ljubav se završila 1980. godine.

Nikica je imala butik u Knez Mihailovoj i mnogi su tamo dolazili samo kako bi je videli.

Informer

Borba sa depresijom

Nikica se u jednom trenutku povukla iz javnog života. Pričalo se da se bori s depresijom, da je često na psihijatriji. Govorilo se kako je ostala bez novca, kao i da se potpuno povukla u sebe i bila vrlo usamljena.

Živela je daleko od očiju javnosti, prekinula je i kontakte sa najbližim prijateljima, koji su pričali kako joj je nedostajao Dubrovnik i da je veoma usamljena. 

Tužan kraj

U novembru 2008.  Nikica Marinović se ponovo našla na naslovnim stranama. Nikica je popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje ne ostavivši za sobom oproštajno pismo, niti poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je počinila samoubistvo.

Imala je 61 godinu.