25.10.2024.

21:00

Foto: profimedia

Magazin

Na prevaru veka postao milioner u kvizu! Efektna fora je upalila, a onda se zbog jedne greške sve otkrilo

Čarls, bivši major britanske vojske, našao se u centru pažnje kada je otkriveno da je varao u kvizu. Par se suočio s velikim dugovima i smislio plan da dođe do novca preko kviza, iako je Čarls imao lošu opštu kulturu.

Dajana je bila "mozak operacije", dok je Čarls bio izvršitelj. U njihovom planu, kašalj bi označio tačan odgovor. Dajana je sedela u publici, a profesor Vitok, koji je bio deo njihovog tima, bio je među učesnicima. Iako je Čarls u početku koristio pomoć, kako je napredovao, svaki put su se javljali kašljevi, sve do konačnih pitanja i osvajanja miliona. Dajana je bila besna jer je Čarls premašio dogovorenu sumu od 100.000 funti, a ona je znala da će biti sumnjivi zbog osvajanja velike nagrade.

Informer

Dajana i Čarls Ingram

Nakon što su se posvađali u garderobi, producenti su postali sumnjičavi. Ponovo su pregledali snimak i otkrili prevaru zahvaljujući učestalom kašlju. O svemu su obavestili policiju, a nagrada nije isplaćena. Svi troje su na suđenju 2003. godine osuđeni na zatvor Čarls i Dajana na 18 meseci, dok je profesor Vitok dobio godinu dana. Posle 17 godina, Čarls je morao da napusti vojsku i suočio se s finansijskim problemima, dok Dajana sada vodi biznis sa svećama. Čarls je takođe pokušao da pokrene sopstvenu IT firmu.