08.05.2015.

10:35

Foto:

Magazin

FENG ŠUI Zmaj kornjača kao lek

Pa zašto je zmaj-kornjača toliko popularan lek? Za šta se koristi? Može li zmaj-kornjača da napravi dobar Feng Šui u vašoj kući ili kancelariji?

Zmaj-kornjača je klasičan lek, što u osnovi znači da ima duboke korene u kineskoj simbologiji i kulturi.  Ne samo što je zmaj-kornjača lek, već je i mitsko stvorenje.

ŠTA JE ZMAJ-KORNJAČA?

Zmaj-kornjača ima telo kornjače i glavu zmaja, a najčešće stoji na krevetu od kovanog novca i drži novčić u ustima. Često je prikazan sa jednim ili više malih zmaj-kornjača na leđima.

Smatra se da ova statua utiče na privlačenje bogatstva, kao i na poboljšanje karijere. Da bismo razumeli ovaj lek, pomenućemo specifične energije. I zmaj i kornjača se smatraju nebeskim bićima i deo su četiri Feng Šui staratelja.

Zeleni zmaj je istok, crveni feniks je jug, beli tigar je zapad, a severni deo bagua oblasti zastupa crna kornjača.

Dakle, kombinacija dve nebeske životinje logično čine moćniju energiju. Energija zmaja je povezana sa hrabrošću, dobrim prilikama i srećom – to je jedan od najmoćnijih simbola u tradicionalnom Feng Šuiju. Kornjače donose energiju stabilnosti, dugovečnosti i zaštite – one su drevna energija povezana sa mudrošću zemlje.

Kao izraz obe energije, mitska zmaj-kornjača je postala Feng Šui lek za trajno bogatstvo ili lek za zaštitu i autoritet.

Ponekad, zmaj-kornjača ima različite šare na leđima, ceo lo shu simbol ili kineski znak za specifične želje, kao što su bogatstvo i zaštita.

Tagovi: