18.05.2015.

10:40

Foto:

Magazin

ŽELITE DA OSTAVITE CIGARETE? Tri fantastična trika vas rešavaju ove loše navike!

Premda nije lako da se izborite sa ovim nezdravim navikama, otkrijte trikove koji će vam pokazati da vam ove loše, nezdrave navike nisu ni potrebne.

Probudi se rano i organizuj

Napravi spisak stvari koje želiš da uradiš, a koje stalno izbegavaš, napravi dobar plan i kreni u akciju. Ako kreneš da rešavaš zaostale obaveze, preduzimaš nove poduhvate na poslu i da precrtavaš stvari s liste, osećaćeš se ponosno i organizovano, a tvoja navika će ti sve manje trebati. 

Lošu naviku zameni zdravom

Pušači često gomilaju kilograme kad pokušavaju da prestanu s pušenjem. Pronađi zdrave navike kojima ćeš zameniti loše i biraj samo one zbog kojih ćeš uvideti rezultate. Npr. svaki put kad poželiš da nazoveš dečka koji ti se sviđa, uradi 20 trbušnjaka, svaki put kad poželiš da zapališ cigaretu, pojedi jabuku ili ispij čašu vode, a svaki put kad poželiš da grickaš nokte - namaži ruke hranjivom kremom...

Otkrij novi hobi

Obožavaš "uradi sama projekte"? Svaki dan izdvoj sat vremena za pretvaranje starih stvari u nešto novo. Ako imaš koji kilogram viška, kreni na trčanje ili vožnju rolera, kupi DVD koji će ti pomoći da naučiš osnove francuskog jezika, započni sopstveni blog, volontiraj u obližnjoj dečjoj bolnici...

Šta god da izabereš, neka to bude nešto što te raduje i uzbuđuje, jer će ti upravo ta nova aktivnost pomoći da prebrodiš svoju nezdravu naviku. 

Tagovi: