26.06.2015.

19:29

Foto:

Magazin

MAGIČNE MOĆI ĐUMBIRA Tri recepta za sjajnu kožu i bolji ten

Ova tri recepta sigurno će vam koristiti za leto i kožu izloženu pogledima, u kojoj ćete i sami uživati.

1. Piling protiv celulita


Ovaj prirodni piling pomoći će vam da očistite kožu, uklonite mrtve ćelije i ubrzate topljenje masti. Ujedno ćete zagladiti "pomorandžinu koru" na vidljivim mestima.

Sa maslinovim uljem i šećerom čisti kožu i pegla celulit, uz himalajsku so dubinski je neguje i ubrzava cirkulaciju, a svež briše fleke

Pomešajte 100 grama braon šećera, decilitar maslinovog ulja, dve kašičice sveže rendanog đumbira, narendanu koricu limuna. Ovu smesu nanesite na vlažnu kožu prilikom tuširanja, dobro umasirajte i potom detaljno isperite. Ako nemate vremena da pripremate ovaj piling svaki put pred tuširanje, možete da spremite veću količinu pa držite do nedelju dana u frižideru.

So za kupanje za otpornu kožu


Aromatična kombinacija đumbira, cimeta i eteričnog ulja pomorandže (možete da kupite u radnjama zdrave hrane) u soli za kupanje vrlo je deletvorna na kožu i cirkulaciju.
Svi ovi sastojci deluju protivupalno, osiguravaju koži dubinsku negu, ublažavaju vidljivost ispucalih kapilara i "pripremaju je" za sunčanje.
Ujedno, pomaže protiv celulita jer podstiče cirkulaciju, a može poslužiti i za opuštanje nakon napornog dana.
Pomešajte 50 g himalajske soli, tri kašičice sveže narendanog đumbira, pola kašičice cimeta i pet kapi eteričnog ulja pomorandže. Mirisnu so dodajte u vruću kupku i uživajte 10 do 15 minuta.

Protiv belih mrlja na koži


Neka od najboljih rešenja za kožu uvek su i najjednostavnija. Običan komad svežeg đumbira vam može poslužiti za ublažavanje simptoma hipopigmentacije kože, pojavu svetlih fleka na pojedinim delovima.
Svakog dana, po potrebi i dva puta dnevno, isecite tanak komad (do dva centimetara debljine) svežeg đumbira i stavite na mesto na kome ste primetili fleke. Ostavite na koži dok se sok ne upije. Za blaže mrlje dovoljan je tretman od dve do tri nedelje, dok je za ublažavanje ožiljaka potrebno i nekoliko meseci.

Tagovi: