06.07.2015.

10:57

Foto:

Magazin

NIJE SAMO TREND Da li znate šta znače ove tetovaže?

Nevladina organizacija "The Semicolon project" podržava i ohrabruje svakoga ko je ikada imao problema sa depresijom ili suicidnim mislima da objavi fotografiju sa nacrtanom tačkom i zarezom.
Dok su se neki korisnici društvenih mreža odlučili da jednostavno markerom nacrtaju ovaj znak, drugi su rešili da ga istetoviraju. 

- Tačka i zarez imaju metaforičko značenje. Predstavlju rečenicu koju je autor mogao da završi, ali ipak nije. Autor ste zapravo vi, a rečenica predstavlja vaš život – ističu iz ove organizacije.

 

Oni objašnjavaju da je ovaj projekat posebno važan za one koji i dalje imaju ovakvih problema, za osobe koje su sklone samopovređivanju, depresiji, anksioznosti i mračnim mislima. Za sve one koji trenutno prolaze kroz težak period i kojima je srce slomljeno.

Mnogi korisnici društvenih mreža su uz objavljenu fotografiju rešili da sa drugima podele i svoje potresne priče.

 

 

Jedan korisnik Instagrama napisao je da namerava da istetovira ovak znak i time simboliše sopstvenu hrabrost pomoću koje je uspeo da ispliva iz mračnih dubina u koje ga je depresija povukla.

- Zahvalan sam svima koji su tada bili uz mene. Verovatno ću se do kraja života boriti sa depresijom, ali želja za samoubistvom i samopovređivanjem odavno je iščezla. Moja "rečenica" još  uvek nije gotova – napisao je on.

Mnogi korisnici društvenih mreža podržali su ovaj projekat sa željom da ohrabre i uliju nadu onima koji se i dalje bore sa depresijom uz poruku da nisu sami, da su dovoljno vredni i voljeni, bez obzira na to kako se osećaju.

 

Tagovi: