23.07.2015.

09:24

Foto:

Magazin

KAKO PREŽIVETI DAN na poslu nakon neprospavane noći? (VIDEO)

Ukoliko ste neispavani, od najveće pomoći biće izlaganje sunčevoj svetlosti, zdrava ishrana, strateški dobro raspoređene (ispijene) šoljice kafe i dodir sa realnošću - najviše truda potrebno je uložiti u prvih par sati jer ćete u toku dana najverovatnije moći da se bavite samo radom. 

Osim saveta koje nudi video, postoji još par načina na koje se možete razbuditi i snabdeti telo energijom. 

Ukoliko dremka nije moguća, Doktor Metju Edlund, autor knjige "The Power of Rest", preporučuje "paradoksalno opuštanje". Potrebno je zatvoriti oči jednom rukom, a drugom pokazati na napetu grupu mišića i koncentrisati se na nju oko 30 sekundi. Ovaj proces treba primeniti na celom telu, a Edlund navodi da će se nakon toga osoba osećati znatno energičnije. 

Desetominutna šetnja između 13 i 15 časova takođe će pospešiti funkcije mozga, navodi Majkl Breus, autor knjige "The Sleep Doctor's Diet Plan". 

Naravno, to ne znači da ćete uvek tako lako moći da se izborite sa nedostatkom sna - vodite računa o tome da vam se neprospavana noć ne ponovi jer dugoročna deprivacija sna povećava šanse za prejedanje i negativno utiče na imunitet, pa je veća šansa da ćete se razboleti.

Tagovi: