30.09.2015.

13:40

Foto:

Magazin

NAJBOLJI POLOŽAJI ZA SPAVANJE Glava prema jugu budi strast i svađe

Položaj tela za vreme spavanja ima znatno veći uticaj na zdravlje i čovekovo psihičko stanje nego što smo svesni. To nije samo feng-šui teorija već i brojne moderne studije potvrđuju da polovi Zemlje i njihova magnetna sila utiču na nas.

Stručnjaci smatraju da nemirno spavanje, često prevrtanje u krevetu i trzanje u snu upućuju da vam ne odgovara položaj tela s obzirom na Zemljine polove.

SAVET PLUS
Izbegavajte spavaće sobe nepravilnog oblika, jer tu nema mira

Ako položaj tela tokom sna nije u saglasnosti s njima, počinje glavobolja, kao i pogoršanje raznih hroničnih stanja itd.
Svaki od četiri položaja ima svoje prednosti i nedostatke. On se određuje prema tome u kom smeru vam je okrenuta glava dok spavate - ka severu, jugu, istoku ili zapadu.

Glava okrenuta ka severu
Ovaj položaj idealan je za ljude koji pate od nesanice, a posebno za one u poznijim godinama. Iako pojačava smirenost, duhovnost i drži pritisak pod kontrolom, loše strane ove pozicije su manjak kreativne energije i elana.

Glava okrenuta prema istoku
Smatra se da je ovaj položaj idealan za decu i mlade ljude. Donosi više energije, pospešuje rast i razvoj. Za ljude starije od 50 godina ovaj položaj bi mogao da bude kontraproduktivan, jer njima treba smirenost i duhovna ravnoteža.


Glava okrenuta prema jugu
Ova pozicija povezuje se s visokom energijom, vatrenim snovima, jakim libidom i svađama. Podstiče strast, ali nije dobro da u ovom položaju spavate duže vreme. Moguća je nesanica, promena raspoloženja, razdražljivost...

Glava okrenuta prema zapadu
Ako spavate ovako, uglavnom ste zadovoljni i mirni. Međutim, takva bezbrižnost vrlo često prelazi u lenjost, zato feng-šui stručnjaci ne savetuju ovaj položaj ljudima pred kojima su važni poslovi, studentima itd. 

Tagovi: