27.10.2015.

12:18

Foto:

Magazin

MODNI DIZAJNER BATA SPASOJEVIĆ: Krzno neće još dugo biti IN!

Prema njegovom mišljenju “must have” komadi ove jeseni, u pogledu boja i krojeva.

- Devojke bi trebale da imaju jednu lepršavu haljinu sa floralnim motivom ali opet u nekim jesenjim nijansama  žute, bordo, plave…  Uz to odlično idu dobre čizme preko kolena sa debelom štiklom i dobar kaput boje kapućina sa dodacima i delovima od krzna. Obavezan je i prsluk od kože i krzna koji se nosi preko nekih uskih jaknica - istakao je Spasojević. 

- Što se tiče muškaraca, trebalo bi da imaju jaknu nalik spitfajerke, dobre pantalone “baggy” kroja sa zipovima koje mogu kombinovati i sa dobro ukrojenim kaputima u sivim nijansama ili oker. Dobar ručno štrikani džemper i sve od trikotaže je takođe IN - tvrdi dizajner.

Prema poplavi “fejk” komada i ogromnog broja kopija poznatih brendova koje se mogu videti na ulicama Beograda, Bata ima odbojan stav.

PRILIKA ZA MLADE KREATIVCE Oktobarska Moda za poneti u Beogradu!

- Sve te fejk stvari i prenaglašeni detalji iz trenda deluju krajnje degutantno, a ja uvek glasam za individualnost i posebnost u odevanju.

Kako kaže, krzno je trend koji ne prolazi, a prilikom kupovine savetuje da budemo oprezni jer pogrešan izbor lako može izgledati jeftino. Kvalitet veštačkog krzna je odmah vidljiv i prepoznatljiv, a on predlaže da biramo svedene forme, ne previše iseckane u kroju.

Koža je i ove sezone jedan od vodećih materijala, a Bata nas savetuje kako najbolje da kombinujemo kožne komade.

- Nikako sve u koži! Odlučite se ili za jaknu ili pantalone (suknju). Pantalone kombinujte uz neku dobru štrikanu rolku ili pelerinu, a jaknu uz džins ili neku otkačenu dugu suknju i obavezno, ravne čizme - naglašava Bata.

Tagovi: