28.10.2015.

13:34

Foto:

Magazin

(VIDEO) ZA ČVRŠĆU GUZU 10 varijacija na temu čučnjeva!

1. Čučanj pod teretom tela je klasika kada je ova vežba u pitanju. Stanite u raskoračni stav, stopala treba da budu u širini ramena. ruke spojite ispred  grudi, pa polako spuštajte zadnjicu savijajući noge u kolenima.

2. Raskoračni čučanj - Ovva vežba najviše cilja zadnjicu i spoljašnji deo butina. Široko postavite stopala okrenuvši ih ka spolja što više možete.Ruke ostaju ispred grudi, a zadnjicu polako spuštajte i podižite savijajući kolena.

3. Na jednoj nozi - Ukoliko želite intenzivniji trening, zauzmite pozu na jendoj nozi, dok ćete drugu saviti i prebaciti preko kolena one na kojoj stojite. Ispravite leđa, ruke spojite ispred grudi i polako se spuštajte i podižite.

public/youtube

4. Na prstima - Vežba koja posebno cilja listove. Zauzmite stav za klasičćni čučanj, podignite se na prste i postepeno podižite i spuštajte zadnjicu.

5. Žablji čučanj je jedna od težih varijanti čučnja. Spustite se u čučanj sa raširenim nogama i zadnjicom što niže spuštenom. Zatim, ne savijajući leđa ispravite noge, podižući zadnjicu tako da bude u istoj ravni sa glavom.

6. Čučanj uz skok je odlična vežba koja utiče i na kondiciju. Potrebno je da iz čučnja odete u skok sa rukama podignutim iznad glave.

PRAVILNO VEŽBANJE: 10 grešaka mladih bodibildera!

7. Stolica čučanj - sam naziv kaže, poenta je da zauzmete pozu kao da sedite na stolici, a zatim se podignete i sve ponovite. Bitno je da leđa budu prava.

public/youtube

8. Sumo čučanj - Sličan je raskoračnom čučnju, ali je poenta da zadnjicu spustite što više možete, gotovo do poda!

9. Skupljeni čučanj sa odskokom u rašireni je jako naporna, ali efektivna vežba. Savijte noge sa skupljenim kolenima, pa odskočite u klasični čučanj.

10. Takođe i skok u sklek iz čučnja  je jako dobra vežba koja aktivira sve mišiće tela. Uradite puni čučanj (do poda), oslonite se o dlanove i odbacite u položaj za sklek, pa se vratite u čučanj.

Motivišite se ovim snimkom:

Tagovi: