10.11.2015.

19:22

Foto:

Magazin

NOVI STIL ZA FARBANJE KOSE Šatiranje staklom!

Cijala Marviči, frizerka iz Njujorka, razvila je novu tehniku bojenja kose na staklu koja će, već uobičajene metode, kao što su flamboyage (nanošenje boje četkicom) i šatiranje pomoću folije, potisnuti u drugi plan.

Kako radi


Boje za kosu nanose se na komad prozirnog pleksiglasa, pa se pramen kose odozgo dobro pritisne


Ova tehnika je osvojila internet a zanimljivo je što je glavni rekvizit komad stakla.
Cijala je ispričala da je na ovu ideju došla zahvaljujući snu u kojem je sanjala više slojeva boje na jednoj površini, a kada se probudila odmah je pomislila kako bi to lepo izgledalo na kosi i odlučila je to da isproba.
Cilj njene nove tehnike je da kosa bude toliko sjajna da izgleda kao da svetluca.
Nova tehnika funkcioniše tako da se različite nijanse boje za kosu nanesu na komad prozirnog pleksiglasa, a mogu se nanositi na različite načine, na primer kao dijagonalne linije ili tačkasto da liče na mrlje.

ŠIŠKE, LOKNE I LUDE BOJE Frizure koje ćemo nositi ove zime
Posle toga pramen kose treba položiti preko površine na kojoj se nalazi boja. Odozgo treba pritisnuti čvrsto da boja utisne u vlasi, a zbog njihovog mešanja dobija se efekat najpoželjnije "neodređene" nijanse. Takav način aplikacije boje traje otprilike 20 do 30 minuta.
Ova domišljata njujorška frizerka naglašava da je njena tehnika odlična jer frizerima omogućava brzo stvaranje različitih efekata na kosi.

 

Tagovi: