14.12.2015.

10:48

Foto:

Magazin

DA ZABLISTATE U 2016. GODINI! Evo kako do savršenog mejkapa!

PODLOGA
Da bi šminkanje uopšte imalo smisla, potrebno je napraviti savršenu podlogu. Na očišćeno i tonizirano lice nanesite tanak sloj vaše omiljene hidrantne kreme, koja će ujedno biti i osnova za šminku. Budite strpljivi i sačekajte da koža upije kremu. Na lice zatim treba naneti tečni puder, odnosno podlogu za šminku, koja treba da bude prozirna i da odgovara boji vašeg tena. Nećete pogrešiti ukoliko podloga bude i malo svetlija.

ORGANSKI PUDER Napravite omiljeni kozmetički proizvod na bazi prirodnih sastojaka!

youtube

USNE
Kad su usne u pitanju, situacija je barem jasna: novogodišnja noć zahteva crveni ruž, ili u najmanju ruku purpurni. Bilo koja druga boja smatrala bi se promašenom i svakako nepotrebnom ekstravagancijom. Ukoliko želite da vam boja duže traje, pre nanošenja olovke i ruža nanesite tečni puder ili puder u prahu.

Shutterstock

OČI
Već godinama unazad takozvana smoky eye tehnika najpopularniji je način šminkanja, a sva je prilika da će tako biti i ove godine. Naravno, ukoliko ne želite da izgledate previše klasično, slobodno izbegnite sivu i crnu nijansu i izaberite boju koja će se najbolje slagati sa vašim očima. Za tamne oči preporučuju se ljubičasta i zelena, uz zelene najbolje idu crvenkasta ili ljubičasta, dok su za plave oči rezervisane smeđa i zlatna. Posebnu pažnju obratite na senku, koja mora biti dovoljno kvalitetna da bi se na kapcima zadržala cele noći. Budući da je ipak doček Nove godine u pitanju, šljokice su dozvoljene, čak i poželjne.

ŠMINKA Osvežite staru maskaru!

OBRVE
U najluđoj noći treba obratiti pažnju na svaki detalj, pa stručnjaci napominju da nikako ne bi trebalo da zanemarite obrve. Počnite sa oblikovanjem obrva, skraćivanjem i popunjavanjem praznina. Koristite specijalne setove sa mini-pincetom, ogledalom, senkom za obrve, pa čak i malim šablonima kako bi vam obrve bile lepo oblikovane. Na taj način ćete definisati svoje lice i izgledaćete sofisticirano.

Public

NOKTI
Ništa ne odslikava novogodišnje raspoloženje bolje od francuskog manikira, pa i ovde, baš kao i kad je ruž u pitanju, ne treba mnogo filozofirati. Umesto standardnih boja možete se odlučiti za kombinaciju ružičaste i srebrne boje. Da biste postigli željeni efekat, potreban vam je prozirni srebrni i svetloružičasti lak. Najpre nanesite prozirni lak, pa kad se osuši, srebrnim povucite tanku liniju preko vrhova noktiju. Za kraj preko celog nokta nanesite sloj sjajnog prozirnog ili svetloružičastog laka i sigurno nećete pogrešiti.

DALJE OD MOG NESESERA! Ovo je šminka koja se ne pozjamljuje nikome!

Tagovi: