28.01.2016.

18:44

Foto:

Magazin

MISLITE DA TO NE RADITE, ALI... Ovo je 5 grešaka koje pravimo u toaletu

Iako možda mislite da ne grešite, ovo su pet grešaka koje mnogi prave u toaletu.

1. Na wc šolju treba sesti celom površinom, a ne s kraja.
Ovo možda zvuči nelogično, ali vaša zadnjica treba da bude preko cele daske. Zašto? Prvo, što ćete više biti opušteni i neće biti dodatnog naprezanja. Ukoliko se naprežete, postoji rizik da dobijete hemoroide, oštetite vene u anusu koje mogu da prokrvare... 

2. Pažljivo izaberite papir za brisanje.
Postoje mnogi grubi papiri koji iritiraju kožu i mogu dovesti do manjih ogrebotina koje izazivaju upalu i svrab. Savetuje se da ne kupujete toaletni papir ni u jednoj drugoj boji osim u beloj, jer je on najpodobniji i ne može stvoriti neželjene reakcije. Papir u beloj boji je najprirodniji i najmekši dok papiri u boji sadrže određene hemisjske sastojke koji mogu uticati na pojavu gljivica, infekcija ili tumor.

printscreen

3. Papir ne traje dva dana, nego duže.
Ukoliko vaš toalet papir traje manje samo dva dana, znajte da to nije dobro. Higijena se ne ogleda u tome da što više potrošite ubrusa, nego da li ga pravilno koristite. Posle upotrebe toaleta, potrebno vam je makismalno četiti lista toaletnog papira, odnosno tanak sloj za brisanje. Previše brisanja može dovesti takođe do iritacije. Ukoliko se ne slažete sa ovim, najpametnije bi vam bilo da pređete na bebi vlažne maramice jer su one nežnije i smanjuju trenje i ne izazivaju iritaciju kože.

4. Brisanje u pogrešnom pravcu.
Verovali ili ne, mnogi ljudi brišu se nepravilno posle velike nužde. Žena se obavezno mora brisati od napred ka pozadi. Brisanje od nazad ka napred može doneti bakterije i povećati infekciju urinarnog trakta i bakterije mogu direktno stići do bešike.

5. Pažljivo sa proizvodima za intimnu higijenu.
Nema te osobe koja ne želi da lepo miriša i to - svuda. Ono što je jako važno jeste da ni vagina ni penis ne treba da budu suviše tretirani raznoraznim intimnim preparatima jer to remeti normalan pH ravnoteže i dovodi do svraba, iritacije ili osipa. Najzdravije je koristiti blag sapun za tuširanje i isprati sapunicu mlakom vodom.

(VIDEO) MORATE ODMAH U TOALET! Šta se dešava sa telom kada trpite i ne idete da mokrite?

(VIDEO) HIT Mačka mota rolnu toalet papira kao singerica!

LEGLO BAKTERIJA! Ova mesta u kući garantovano zaboravljate da očistite!

Tagovi: