30.01.2016.

16:16

Foto:

Magazin

BANANE I JAGODE: Deca priznaju samo ove dve vrste voća!

Shutterstock

Koliko je važna ishrana kod dece opšte je poznato. Ishrana treba da im bude raznovrsna i puna vitamina kako biste im omogućili zdrav razvoj. Međutim, često se susrećemo s problemima kada deca ne žele da jedu voće, osim banana i jagoda. Većina dece na pitanje koju voćku žele za užinu odgovaraju: bananu! A kad je sezona jagoda ne mogu da ih se zasite. 

Stoga kad je već tako, iskoristite priliku i ponudite deci što više banana i jagoda. 

Banane su bogate kalijumom, ključnim mineralom koji pomaže pri normalizaciji krvnog pritiska, funkciji srca, radu ćelija, nerava i mišića. Idealno je voće za malu decu jer vrlo retko izaziva alergije. Ovo voće je vrlo dobar izvor vitamina B6, dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana.

Jagode su bogate vitaminom C i A, sadrže vlakna, folnu kiselinu, gvožđe i bioflavon, a to su sve stvari koje deluju antikancerogeno. Dobre su za zdravlje očiju, odlične za probavu, a preporuka je da se ne daju pre navršenje prve godine života. 

Od banana i jagoda možete napraviti sve što bi deci moglo da se svidi. Voćne salate, kolače, razne slatke i osvežavajuće smutije, pudinge, voćne jogurte... Deca će uživati, a i vi možete da im se pridružite. 

Tagovi: