29.02.2016.

11:27

Foto:

Magazin

UKOLIKO IMATE "OPASNOG PSA" ovo morate da znate!

U opasne pse se svrstavaju oni koji su napali čoveka ili drugog psa bez razloga, rase koje su uzgajane za borbe pasa, kao što su staford terijer, pit bul, bul terijer, zatim psi čuvari imovine.

Ovakvi psi moraju biti upisani u registar opasnih pasa.

OTROV U MALIM BOČICAMA! Evo koje su tri najagresivnije rase pasa!

U Pravilniku stoji da ovakvog psa sme držati samo punoletno lice koje nije kažnjavano, protiv kojeg nije pokrenut kazneni postupak zbog kaznenih dela protiv života i tela, imovine, javnog reda i mira, kao i kaznenih dela zloupotrebe opojnih droga, ubijanja i zlostavljanja životinja, odnosno drugih dela iz oblasti dobrobiti životinja i drugih kaznenih dela koja u sebi sadrže element nasilja.

OPASAN PO OKOLINU Leskovčanin pretio da će pustiti psa na policajce!

Ovi psi u toku šetnje moraju biti na povodcu i imati brnjicu na njiušci. Oni se moraju čuvati u dobro obezbeđenim prostorima iz kojeg ne mogu da pobegnu, i koji se zaključava.

Ukoliko psa koji se definiše kao opasan čuvate u dvorištu, na kapiji obavezno mora da bude znak "Čuvaj se psa" ili "opasan pas".

JUNAK DANA! Pas spasio devojčicu od silovatelja!

Ovaj zakon je pre svega na strani ljudi i formulisan je tako da obezbeđuje njhovu maksimalnu zaštitu, dok naravno zanemaruje dobra dela i podvige ovih ljubimaca, koji su mnogo puta dali svoje živote za svoje vlasnike.

(VIDEO) KO JE OPASAN? Patka očitala lekciju nemačkom ovčaru

Tagovi: