13.03.2016.

10:39

Foto:

Magazin

ZA BIKINI SPREMNE: 9 načina kako do ravnog stomaka bez dijeta i vežbanja!

U svakom slučaju, pravilna ishrana i odgovarajuće vežbe za središnji deo tela važan su faktor u postizanju željenog izgleda, ali naši saveti nikako neće škoditi - pogotovo sada, kada već polako razmišljamo o letu, bikiniju i planiranju odmora!

1. Usavršite svoje držanje
Kada hodate uspravno i pravilno vaša figura će odmah izgledati bolje, a i stomačni mišici su angažovaniji. Ako pak morate da se podsećate na uspravno držanje, možda nekoliko nalepnica po kući kao podsetnik i ne bi bila tako loša ideja.

2. Pijte puno tečnosti
Ako vam je telo dehidrirano, bićete naduveni jer organizam tako čuva zalihe vode. Pazite na to da dnevno pijete barem osam čaša vode i za nekoliko dana primetićete kako vam je stomak manji.

REŠITE SE LOŠE PROBAVE ZA 1 MINUT Pritisnite OVU TAČKU i izazovite pražnjenje creva!

3. Redovan odlazak u toalet
Većina žena ne želi da priča o tome, ali zdrava probava i urinarni trakt jako su važni za vaše zdravlje. Nikako ne smete zanemariti ili ignorisati osećaj da morate u toalet, jer ako naviknete mozak na ignorisanje telesnih signala, doći će do zatvora i konstantne nadutosti.

4. Jedite pametno
Umesto brzih obroka, mislite o tome da žvaćete zalogaj barem 10 puta pre nego što ga progutate. Vaše telo mora da radi "prekovremeno" kako bi želudac i creva obradili velike količine hrane, što može ponovo dovesti do nadutosti. Plus: kada jedete brzo, gutate jako puno vazduha, od čega vam je želudac još više nadut.

5. Potražite pomoć probiotika
Probiotici su dobre bakterije koje pomažu sistemu za varenje i sprečavaju probleme koji mogu nastati u crevima. Svakog dana bi trebalo da konzumirate dovoljnu količinu jogurta ili uzimate dodatke ishrani koji sadrže barem 50 miligrama probiotika.

DOMAĆI NAPITAK od đumbira i krastavca za mršavljenje!

6. Hodanje je najbolja vežba
Šetnja od 30 minuta svakoga dana biće sasvim dovoljna fizička vežba! Na najjednostavniji mogući način ubrzaćete svoj metabolizam i efikasnije postići tanak struk!

7. Zaboravite na žvake
Zato što žvakanjem gutate nepotreban vazduh zbog kojeg vam je stomak nadut. Za osvežavanje daha bolji izbor su mentol bombone.

Shutterstock

8. Dodaci ishrani
Razmislite o dodavanju kalcijuma i kompleksa B vitamina u svoj regularni režim. Višak estrogena uzrok je zašto telo zadržava masno tkivo oko središnjeg dela, a oba spomenuta dodatka dokazano smanjuju proizvodnju hormona.

9. Opustite se
Kada ste nervozni, vaše telo povećava proizvodnju steroida i hormona stresa koji imaju negativan efekat na vaš probavni trakt te uzrokuju velike probleme sa zatvorom. Da biste smanjili tenzije, odvojte 20 minuta svakoga dana kako biste radili nešto što zaista volite i što vas u potpunosti opušta.

Tagovi: