12.06.2016.

14:04

Foto:

Magazin

(VIDEO) SVE VIŠE ŽENA IMA BOLOVE U VAGINI: Lekari nemaju rešenje!

Mnoge žene pate od bolova u svojoj intimnoj regiji, ali uglavnom to pripisuju menstrualnom ciklusu. Ipak, pojavljuju se slični bolovi koji mogu da budu posledica daleko opasnijeg oboljenja.

Genitalni sistem je jako osetljiv i na najsitnije iritacije, a to najbolje znaju žene. One su navikle na različite bolove i uglavnom se opredeljuju da ih istrpe ili, eventualno, da popiju neku tabletu protiv bolova.

(VIDEO) IMA ZVANIČNO NAJJAČU VAGINU NA SVETU: Njom diže 14 kilograma!

Ipak, ukoliko osećate jake bolove u svojoj vagini, koji se najčešće manifestuju kao pečenje i probadanje, ne mora da znači da se radi o regularnim bolovima koji prate ciklus, piše Daily Mail.

U poslednje vreme sve više žena pati od vulvodinije, koju odlikuju slični bolovi.

Vulvodinija je prilično neistražena bolest za koju su karakteristični intenzivni bolovi u vagini, pečenje i svrab. Ukoliko se na vreme ne obrati pažnja na ove simptome, vulvodinija može postati hronična, pa se mnogo teže leči.

Stručnjaci veruju da je ova bolest posledica iritacije, ili virusnih i gljivičnih oboljenja genitalija. Postoji i pretpostavka da je mogu prouzrokovati hormonske promene i stres. Međutim, ništa od toga nije dokazano.

MALE, PRLJAVE TAJNE PRAVIH PROFESIONALACA! Porno glumci otkrili 7 saveta za savršen seks!

Da bi se dijagnostikovala vulvodinija, neophodno je da ginekolog, putem analiza, otkloni sumnju u svaku bakteriju ili gljivicu, te da sistemom eliminacije dođe do zaključka. To zahteva vreme, pa vulvodinija može da pređe u hronično oboljenje, što znači da postoji recidiv.

Prvencija za ovu bolest je obavezno nošenje pamučnog donjeg veša, čime se izbegava iritacija intimne zone.

Neophodna je i ispravna higijena. Naime, za pranje vaše vagine ne smete koristiti sapune koji narušavaju pH balans, a najpreporučnjivije je da se ispirate mlakom vodom.

Ukoliko osećate bilo kakvu nelagodnost u ovom području, isperite se čajem od kamilice, ili koristite bademovo i kokosovo ulje za umirenje iritacije.

OVAKO SE ZADOVOLJAVA ŽENA! Četiri neprevaziđene seksualne poze!

Dr. Stefani Fobion vam nudi savete kako da se suočite sa bolovima u vagini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tagovi: