17.06.2016.

20:49

Foto:

Magazin

OTICANJE NOGU I PROBLEMI S VENAMA: Kako pomaže list vinove loze?

Vinova loza je biljka čije je delovanje višestruko, koristi se pre svega kao protivupalno sredstvo i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno delovanje. Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alchajmerova bolest, ali i artritisa, i bolesti probavnog sistema, poput Hronove bolesti.

(FOTO) LUDI LETNJI PLES! Ovaj insekt obitava samo na Tisi u Srbiji i na Jangcekjangu u Kini!

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogataprotivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.

Prema istraživanju sprovedenom 2010. godine na Odeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom.

BILA JE NA SAMRTI: Odrekla sam se jedne namirnice i to mi je spasilo život!

To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mogu da oteknu, što uzrokuje edem.

Lišće vinove loze koristi se i za lečenje dijareje, teškog menstrualnog krvarenja, krvarenja materice, čireva i vaginalnog iscetka. Amerikanci koriste čaj od ovog lišća za dijareju, hepatitis i želudačne bolove.

MORATE OVO DA ZNATE! Prirodni lekovi za opekotine od sunca!

Čaj se priprema na uobičajeni način, potapanjem listova u provrelu vodu, koji se drže u poklopljenoj posudi 10 do 15 minuta, pre sipanja u šolju. Sladi se sa malo šećera i ispija polako.

Tagovi: