06.07.2016.

16:25

Foto:

Magazin

TOP-SAVETI KOJI ĆE VAM TREBATI I OVOG LETA! Posle maslinki prija vožnja!

Korisnici interneta otkrili su na različitim portalima lične, proverene recepte za ublažavanje raznoraznih muka koje mogu da vas pogode i ovog leta, piše "Dejli mejl".

Pre putovanja pojedite nekoliko maslinki jer tanin iz njih umanjuje lučenje pljuvačke * Malo paste za zube na mestu uboda insekta sprečiće otok


* Mučnina u vožnji nestaće i bez lekova pomoću maslina. Tanin koji sadrže umanjuje proizvodnju pljuvačke i ublažava mučninu. Važno je da ih pojedete neposredno pre kretanja na put ili na samom početku puta jer su tada najdelotvornije.


* Smrad nogu je veoma neprijatan i za vas i za okolinu u kojoj se nalazite. Kad god ste u mogućnosti, nakvasite maramicu rastvorom votke i vode i njom prebrišite stopala. Visok procenat alkohola ubiće bakterije na stopalima, koje u stvari proizvode taj neprijatan miris.

NIJE DEČJA IGRA! Evo zašto bi trebalo da žmurite dok vršite nuždu u toku noći!


* Ako vas neizdrživo svrbi mesto uboda insekta, stavite na njega malo paste za zube. Pasta će "skupiti" kožu, tako sprečiti svrab i smanjiti oticanje.

NEMA GREŠKE! Tri svete namirnice koje ubrzavaju i najsporiji metabolizam!
* Aspirinom možete da eliminišite bubuljice. Zdrobite jednu tableticu, pomešajte s malo vode da dobijete pastu i utapkajte na bubuljicu. Ostavite da stoji par sati, pa isperite.
* Sok crvenog luka pomaže pri bolovima u uvetu. Isecite luk, izgnječite, pa dobijeni sok malo zagrejte da bude mlak. Lagano kapnite dve do tri kapi u uvo.


* Kad izgorite na suncu, napunite kadu mlakom vodom i u nju stavite pola šoljice sode bikarbone. Lezite u tu vodu i ostanite u njoj oko deset minuta. Kod manjih opekotina na rane stavite obloge od hladne vode u koju ste rastopili sodu bikarbonu i držite ih oko 15 minuta. Ovo radite više puta u toku dana.


* Obloge od vinskog sirćeta umanjiće vam modrice. Sirće povećava dotok krvi do površine kože, pa se tako udareni deo brže oporavlja.


* Bolni mišići i kosti usled temperature oporaviće se uz miks kašike narendanog rena i šoljice maslinovog ulja. Ostavite da stoji 30 minuta i nanesite na telo. Odmah ćete osetiti olakšanje.

 

Tagovi: