12.07.2016.

16:19

Foto:

Magazin

HLADE KAO SLADOLED! Najbolje namirnice za letnje vrućine!

Među njima ima i onih za koje kažu da zbog visokog procenta vode brzo i efikasno rashlađuju organizam. Napravite spisak za kupovinu i neka vam ove namirnice obavezno budu na njemu.

1.     KRASTAVAC - ubrajamo ga među namirnice koje hlade upravo zbog visoke količine vode. Zbog niske kalorijske vrednosti ima vrlo široku primenu pa se koristi u supama, salatama i sendvičima. Krastavac je dobro kombinovati s tikvicama, patlidžanom ili paradajzom.

2.      PARADAJZ - poznat kao veoma korisna namirnica, ne samo zbog hidratacijskog svojstva na organizam zbog sadržaja vode, već i zbog uticaja na zdravlje. Ako ga više jedete, manje problema imate sa srcem, a to je leti važno pogotovo za hronične bolesnike. Likopen, antioksidans koji se nalazi u kori paradajza štiti krvne sudove.

Shutterstock

3.     LUBENICA - zbog visokog sadržaja vode, lubenica je najbolja za osveženje. Neki kažu da je bolje pojesti krišku lubenice, nego popiti čašu vode. Ukusna je, sočna i lagana pa tako postaje idealan desert posle ručka. Za dodatno rashlađenje, dobro ju je kombinovati s ananasom i breskvom, ili bilo kojim tropskim voćem. Osim što će vas takav desert osvežiti, osiguraće vam i potrebne vitamine i minerale.

BRZO I EFIKASNO Uz pomoć lubenice za pet dana telo bez mane!

4.     GREJP - osim po svom soku gorko-kiselog ukusa, poznat je i po visokom sadržaju bioaktivnih materija koje povoljno utiču na organizam. Za osveženje, najbolje je da pijete sok od svežeg grejpa, a zanimljivo je da ćete se potom manje znojiti. Poznato je i da se grejpfrut koristi često i u dijetama, jer ubrzava metabolizam a tako se kilogrami lakše gube.

ČUDESNI OBLOG, SPAS ZA UMORNE NOGE! Za dve nedelje vene i kapilari se povlače!

5.     SALATA OD HELJDE - ako želite ukusan, hranljiv i lagan obrok, razmislite o heljdi. Skuvajte je i ohladite, a zatim joj dodate tunjevinu, kukuruz, svež paradajz i krastavac. Začinite limunovim sokom i s malo bibera. Kombinacije s ovom žitaricom biće osveženje i na vašem letnjem meniju.

Tagovi: