10.09.2016.

13:47

Foto:

Magazin

UPOZORENJE STRUČNJAKA: Muškarci, ne držite telefone u džepu!

U novoj studiji istraženo je zračenje mobilnih telefona dok se uređaj nalazi u džepovima pantalona. Utvrđeno je da dugoročno nošenje mobilnog u blizini genitalija smanjuje broj spermatozoida. 

TRENUTAK JE BIO DOVOLJAN DA POSTANE UBICA! Dečko koristio mobilni telefon za volanom i izazvao sudar!​

Australijski tim sa Univerziteta Njukels prikupljao je dokaze godinama kako bi analizirao trend i identifikovao potencijalni uzrok problema. Pokazalo se da se 14 odsto ljudi ima problem da ostane u drugom stanju, a neplodnost muškarca kao razlog iznosi od 40 odsto. Prema nalazima, mali detalj poput mesta gde ostavljamo mobilnil može biti jako važan. 

STVARNO PAMETNI TELEFONI! U slučaju krađe, vaš mobilni će snimati lopove i 'uzimati' im otiske!

- U većini studija utvrđen je gubitak spermatozoida ovim zračenjem, kao i gubitak mobilnosti i održivosti sprematozoida, a nanosi štetu i DNK
- rekli su autori studije. 

Oni su analizirali 27 studija i 21 je pokazala da postoji povezanost između radijacije mobilnih telefona i oštećenja sperme. Analizom i 1.492 uzorka sperme, utvrđeno je da su mobilni telefoni povezani sa smanjenom mobilnošći spermatozoida za osam odsto i smanjenom održivošću za devet odsto. 

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 2011. godine da radijacija mobilnih telefona ima loš uticaj na ljudski organizam i da izaziva kancer 2B.

ZVER MEĐU TELEFONIMA: Ajfon 7 stiže 7. septembra!

Tagovi: