29.11.2016.

16:50

Foto:

Magazin

NAMIRNICE ZA KOJE MISLITE DA NE GOJE! I pasulj ima šećer!

1. Kesten


Trideset grama kestena sadrži oko 15 grama ugljenih hidrata, a ista količina kikirikija i badema samo šest grama.

2. Suve smokve


Suve smokve su superhrana, pune su vlakana i dobar izvor bakra, kalijuma i vitamina B. Ipak, kada je osušite, smokva postaje puna ugljenih hidrata. Ako pojedete samo šest suvih smokava, uneli ste više od trideset grama ugljenih hidrata. Pazite na veličinu porcije.

UBRZAJTE METABOLIZAM: Ovo su NAVIKE koje morate da USVOJITE!

3. Pirinčane galete


Imaju malo kalorija, ali njihov glikemijski indeks je jedan od najviših među namirnicama, pa zato utiču na nivo insulina drastičnije nego beli hleb ili šećer. Rezultat je skladištenje masti umesto da ih vaš organizam troši. U mnogim prodavnicama ćete ih naći među zdravom hranom, što ne znači da to i jesu.

AP PHOTO

4. Keks bez šećera


Keks koji ne sadrži šećer sadrži malo manju količinu ugljenih hidrata od zašećerenog keksa - tri čokoladna keksa bez šećera sadrže oko 20, a tri zašećerena keksa sadrže 28 grama ugljenih hidrata.

5. Pasulj iz konzerve


Pasulj sadrži vlakna i proteine, ali u većini slučajeva onaj konzervisani ima i mnogo šećera - oko 12 grama na pola šoljice, a ženama se preporučuje da ne unose više od 24 grama šećera dnevno.

6. Sok od suvih šljiva


Ako ostavite suve šljive natopljene u vodi preko noći, dobićete sok koji obiluje vlaknima, vitaminima C, K, B6 i B3, ali dva decilitra soka od suvih šljiva sadrže i 45 grama ugljenih hidrata. Ipak, prirodan šećer u ovom soku zdraviji je od veštačkih zaslađivača koji se nalaze u mnogim sokovima.

LJUTI I SREĆNI! Zašto su Meksikanci uvek nasmejani i raspoloženi za pesmu?

Tagovi: