Magazin
SEDAM DOBRIH RAZLOGA zbog kojih treba jesti svež limun
1. Slobodni radikali u akciji
Vitamin C je najvažniji antioksidans i neutrališe slobodne radikale unutra i izvan ćelija. Oni su odgovorni za oštećenje ćelijskih membrana koji dovode do niza hroničnih bolesti i ubrzanog straenja.
2. Budi imunosistem
Limunsak kiselina je najveći neprijatelj bakterijama i virusima. Vitamin C zadržava infekcije na odstojanju.
KAD SE ČINI DA JE SVEMU KRAJ: U Srbiji je svaka četvrta osoba depresivna!
3. Štiti od raka
Limun sadrži čak 22 antikancerogena jedinjenja. Dokazano je na životinjama da supstanca iz ove vrlo moćne biljke zaustavlja tumor i podelu ćelija raka.
NEPOGREŠIVA METODA: Prepoznajte psihopatu na vreme!
4. Ph - neutralan
Iako mnogi misle da limun smeta želucu, to nije tačno. Iako deluje nelogično, on je alkalne prirode i ne stvara kiselost nakon što je metaboliše.
5. Raspoloženje i energija
Naša energija dolazi od atoma molekula naše hrane. Ako ste često letargični, depresivni ili nervozni, ovoj namirnici treba dati primat u vašoj ishrani. Samo miris limuna podstiče raspoloženje.
6. Čistač digestivnog trakta
Vaše telo naporno radu da bi svarilo hranu. Sok od limuna pomaže da ispere sav neželjeni materijal i toksine.
7. Nežna koža
Zahvaljujući vitaminu C, koža ostaje mlada i elastična. Limun podstiče zdravo funkcionisanje jetre, čija se nepravilna funkcija ispoljava na koži.