07.08.2017.

18:28

Foto:

Magazin

LEK ZA DUŠU, OPASNOST ZA TELO: Dobra i loša strana visokih potpetica!

Ako su cipele sa visokim potpeticama vaša omiljena obuća, ako ne možete da zamislite da svet ne gledate "sa visine", spremite se za malo dobrih i malo loših vesti.

Nedavno istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da žena u cipelama s visokim potpeticama deluje privlačnije i muškarcima i ženama.

Gotovo dve trećine žena koje su učestvovale u ovoj anketi izjavilo je da se osećakju seksepilnije kad nose obuću sa visokom štiklom, i da im to podiže samopouzdanje, pošto tada imaju bolju sliku o sebi.

Slično reaguju i muškarci - dvaput je veća verovatnoća da će se nasmešiti ženi koja je u cipelama sa štiklom nego onoj u baletankama ili patikama. OK, osmeh nije toliko važan, ali dvaput je veća verovatnoća da će se ponuditi da pomognu ženi koja je u cipelama sa štiklom, a to je već nešto.

 

A post shared by Manolo Blahnik (@manoloblahnikhq) on Jul 24, 2017 at 12:12pm PDT

Ali, to istraživanje ima i drugu, "mračniju" stranu. Takva obuća izaziva bolove u lumbalnom delu kičme, povrede zglobova, upalu tetiva, a povećava i rizik od formiranja čukljeva, prenosi "Dejli mejl".

E sad, da li je vredno istrpeti to sve zbog utiska koji ćete ostaviti i zbog "injekcije" samopouzdanja, procenite sami.

Tagovi: