28.09.2017.

09:51

Foto:

Magazin

IZLEČITE PREHLADU potpuno prirodnim putem!

Preventivno deluju i redovno vežbanje, antioksidansi (vitamin A,vitamin C,vitamin E, selen, ekstrakt semena grožđa), bioflavonoidi (iz voća), crno vino, visoke doze vitamina C i beli luk ili suplementi belog luka. Prema rezultatima jedne britanske studije, pacijenti koji su uzimali beli luk su imali 70% manje gripa i trajanje je bilo 80% kraće.

KRAMBL SA SUVIM GROŽĐEM! Ukusna i zdrava poslastica

Kora vrbe je bogata salicilatima, jedinjenjem koje je iste strukture kao i Aspirin, prvi i najpoznatiji lek – sinonim za tablete. Zbog toga je njeno dejstvo korisno u cilju smanjenja telesne temperature, bolova i upalnih procesa.

Cvet zove se tradicionalno koristi u stanjima prehlade i gripa. Tradicionalna čajna mešavina za prehlade i gripu je napravljena od jednakih delova nane, hajdučke trave i zove, treba je piti dok je vruća, jednu šoljicu svaka dva sata.

U slučaju pojačanog lučenja sekreta iz sinusa i nosne sluznice korisno je primeniti inhalacije, uz pomoć čajeva ili etarskih ulja eukaliptusa, timijana, bora, kedra.

Beli luk može pomoći usled svog antivirusnog dejstva, naročito je koristan za decu koja često oboljevaju od kašlja i prehlade. Redovna upotreba u sezoni prehlada značajno smanjuje razvoj simptoma i upotrebu antibiotika, pa se time dete štiti i od nepotrebnog razvoja rezistencije na antibiotike. Cink je još jedan značajan imunoprotektiv, koji obezbeđuje zaštitu organizmu.

Tagovi: