25.10.2017.

10:26

Foto:

Magazin

(VIDEO) KONDOM ZA ORALNI SEKS! Evo kako se koristi!

Zašto ga je dobro koristiti?

Štiti od polno prenosivih bolesti tokom oralnog seksa. Infekcije koje se obično šire tim putem su gonoreja, genitalni herpes i sifilis. Ređe postoji rizik od klamidije, hepatitisa A, B i C, genitalnih bradavica te od zaraze HIV-om. Takođe, moguće je i prenošenje stidnih ušiju. 


Poslužit će i kao lubrikant te tako pojačati osetljivost, a time i osećaj zadovoljstva. Često dolaze na bazi vode ili silikona, a nije preporučljivo koristiti one nauljene - mogu uzrokovati trganje zaštitne barijere.
Doprinosi osećaju ugode kroz miris, ukus i osećaj. Oralni kondomi dolaze u različitim okusima poput vanilije, peperminta...Uz to štite od dlačica na penisu, kako ne bi završile u ustima.

Kako se koristi?

Jednostavno. Najprije je dobro proveriti je li ambalaža oštećena, a ako je sve u redu, otvorite pakovanje i izvadite kondom. Oralni kondom nimalo ne nalikuje klasičnom već više izgleda kao komadić silikona kojim se prekriva vagina (ili anus, ovisno o tome što planirate raditi).

Na šta paziti?

Nikad, baš nikada ne okrećite oralni kondom na drugu stranu nakon korištenja. Strana koja je bila na vagini ili anusu ne sme doći na vaša usta inače sve skupa nema smisla - nema zaštite od spolno prenosivih bolesti.

Također, oralni kondom se koristi jednom i baca. Nikako ga ne čuvajte i ne premeštajte s, recimo, anusa na vaginu.

Tagovi: