01.11.2017.

21:33

Foto:

Magazin

MED UMESTO ANTIBIOTIKA! Osnažite imunitet uz prirodni proizvod!

Od davnina je poznat kao prirodni antibiotik, a stručnjaci kažu da ima višestruko dejstvo.

Brana od virusa
Ovaj prirodni zaslađivač ublažava tegobe organa za disanje, pa se preporučuje osobama koje su prehlađene. Med je snažan antioksidant koji će ojačati imuni sistem, naročito ako se konzumira u kombinaciji s limunom.

Obrati pažnju
Med se uzima drvenom ili plastičnom kašikom, nikako metalnom, zbog oksidacije

Daje energiju
Preporučuje se studentima i đacima jer popravlja koncentraciju, a idealan je i za osobe koje se bave teškim fizičkim i umnim poslovima jer povećava izdržljivost. Samo jedna kašičica meda ima 17 grama ugljenih hidrata, ali sadrži i neprerađene šećere koji se sporo razgrađuju i ceo dan vas drže "u pogonu".

Ako niste znali...
60 do 100 grama meda je preporučena dnevna količina za odraslu osobu
30 grama meda je preporučena dnevna količina za decu mlađu od 10 godina

Zamena za slatkiše
Za razliku od belog šećera, koji uglavnom sadrže razni slatke grickalice, med ne oštećuje zube, pa se preporučuje za ishranu dece.

Protiv nesanice
Verovali ili ne, med vam može pomoći da brže zaspite. Pre spavanja rastopite med u mleko, čaj ili vodu. On povećava nivo insulina u telu, a uz insulin javlja se hormon melatonin, koji uspavljuje.


 

Čaj za jačanje imuniteta

Public

Pomešajte po jednu kašičicu sušene kamilice i hajdučke trave, prelijte litrom ključale vode, pa ostavite da odstoji deset minuta i procedite. Kad se prohladi, zasladite sa pola kašičice meda i pre svakog obroka pijte po jednu šoljicu ovog čaja.

Tagovi: