Magazin
CIMET je najbolje što možete da konzumirate ove zime!
Između ostalog, konzumacija čaja od cimeta je jedan od najboljih načina za regulaciju šećera u krvi. Priprema je vrlo jednostavno, ostavite vodu da prokuva i dodajte jednu čajnu kašičicu cimeta i pustite da odstoji 15 minuta. Voda će poprimiti smeđu boju, a sve što treba jeste da procedite tečnost i – popijete je.
Cimet je izvrstan i u borbi s problemima probavnog sistema. Priprema je ista kao kod čaja, samo što je potrebno u vodu dodati i nekoliko listova mente. Sve pustite da odstoji desetak minuta, procedite te napravite dozu za tri šoljice koje ćete popiti tokom dana. Ovaj začin je takođe delotvoran i kod mršavljenja, jer deluje kao antioksidans, a najbolje ga je konzumirati u obliku čaja sa kašičicom meda, najbolje pola sata pre doručka.
SUPER DORUČAK! Reguliše telesnu težinu i poboljšava raspoloženje!
Ako imate problema s bezvoljnošću i umorom, u svoju jutarnju kafu dodajte trećinu čajne kašičice cimeta, a ako ne želite da ga mešate sa kafom, isto možete da uradite sa kašom, smutijima ili supom.
Za bolji san, dodajte jedan štapić cimeta u zagrejano mleko i popijte ga sat vremena pre odlaska na spavanje.