03.03.2018.

19:14

Foto:

Magazin

AKO VAS ŽULJAJU NAJDRAŽE CIPELE, evo par trikova da ih proširite!

Evo nekoliko načina da „proširite” cipele koje vas žuljaju i da se u njima osećate udobno tokom cele večeri, izgledajući baš onako kako ste želele:

1.      Ako vas žuljaju kožne cipele, pokušajte da ih grejete fenom otprilike jedan minut, nakon čega ćete ih obuti (sa debljim čarapama) i hodati tako dok se ne ohlade. 

2.      U ovim situacijama osim grejanja, pomaže i hlađenje. Napunite kesu za zamrzivač vodom, i stavite je u cipelu, a cipelu u zamrzivač. Voda pretvorena u led raširiće vašu obuću. 

3.      Napravite rastvor od 50% vode i 50% alkohola. Njime naprskajte unutrašnjost cipele i istrljajte je dobro. Obujte cipele na deblje čarape i hodajte po stanu neko vreme u njima.

4.      Kratke čarape umočite u omekšivač. Iscedite ih i obujte, a preko njih obujte i cipele koje vas žuljaju. Hodajte ovako tokom dana po kući kako bi se cipele nakvasile omekšivačem i prilagodile vašoj nozi. 

5.      Ako vam je važno da cipele osposobite za nošenje do narednog jutra, oljuštite krompir i ostavite ga da u obući odstoji tokom noći.

Pokušajte. Sve je lakše nego trpeti bol i žuljeve, ili se odreći prelepog, i često veoma skupog para cipela.

Tagovi: