07.05.2018.

13:11

Foto:

Magazin

PRIRODA LEČI SVE: Uz ove trikove zaboravite na migrene i glavobolju!

Izbacite vino i sir 
Smanjite konzumaciju alkohola i kafe, izbacite vino i sir. Konzumirajte namirnice koje obiluju vodom - jedite krastavce, kupus, tikvice, patlidžan, lubenicu, pomoroandže, jagode. 
Sok od grožđa 


Istraživanja su pokazala da sveži sok od grožđa ublažava glavobolju. Uzmite sveže grožđe, izmiksajte u blenderu sa malo vode i imaćete delotvoran napitak protiv migrene. 

Akupresura

Kažiprstom pritisnite tačku trećeg oka, tačno između obrva i zadržite pritisak oko 1 minuta. Pritom duboko dišite.


Orašasti plodovi 

Orah, badem, indijski oraščić, pistaći i lešnik treba da budu što češće na vašem jelovniku ako imate migrene. Svi orašasti plodovi deluju tako da ublažavaju trenutne bolove, a i smanjuju rizik od pojave novih. Većina orašastih plodova sadrži salicin koji deluje kao prirodan analgetik. 

Pixabay

Nadoknadite magnezijum 

Osobe koje se žale na glavobolje i migrenu često imaju manjak magnezijuma. Zato jedite hranu kao što su banana, čia semenke, tofu, brokoli, bundeva.

Disanje

Kad osetite da počinje glavobolja lezite, zatvorite oči i svesno počnite da se opuštate. Pritom polako i duboko dišite.Praktikujte ovu jednostavnu tehniku disanja što češće i primijetićete da se vaše glavobolje sve ređe pojavljuju.

Tagovi: