15.05.2018.

19:28

Foto:

Magazin

SLANE ĐAKONIJE: Piletina sa slaninom uz sos od jogurta

Sastojci:

500 g pilećih prsa
kašičica žutog šećera
pet tankih šnita slanine
manji krastavac
kašičica čilija
100 ml grčkog jogurta
dve kašičice majoneza
kašičica limunovog soka
vlašac, beli luk, so, biber
Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Pomešajte čili, žuti šećer i so. Piletinu isecite na pet manjih komada, pa je natrljajte tom mešavinom začina. Rasporedite je u posudu za pečenje i umotajte svaki komad u omotač od slanine. Pecite na 200 stepeni oko deset minuta sa svake strane. Dok se piletina peče, pripremite sos od jogurta. Naseckajte krastavac na sitno ili ga narendajte u jogurt. Dodajte majonez, sok od limuna, vlašac, usitnjeni beli luk i biber. Služite uz vruću piletinu.

Tagovi: