12.08.2018.

19:37

Foto:

Magazin

SITNICE KOJE DODAJU GODINE: Šta nas čini starijima?

Pamučne jastučnice - Dermatolozi savetuju da uložimo u svilene jastučnice jer su za kožu mnogo bolje nego pamučne. Ovo je posebno važno za ljude koji spavaju licem okrenutim prema jastuku. Osim za kožu, svilene jastučnice dobre su i za kosu.

Centralna klima - Centralni sistemi za hlađenje i grejanje imaju pogodnosti, ali i mane. Jedna od njih je da isušuju kožu što pogoduje pojavi bora. Ako morate da boravite u prostorijama sa klimom, pre toga nahranite kožu hidratantnom kremom.

Ishrana bez masti - Novi trendovi u ishrani doneli su i proterivanje masti sa jelovnika, a to je pogrešno. Ne treba izbegavati zdrave masti, one su zaslužne za zdravu, sjajnu kožu. Takođe, ishrana treba da bude bogata namirnicama koje obiluju vitaminom E, kakav je, na primer, avokado. Odlične su i suncokretove semenke jer sadrže selen.

Slamčice - Izbegavajte da pijete sokove ili druga pića kroz slamčicu jer pokreti koji se ponavljaju razbijaju kolagen. Mada slamčice pomažu u zaštiti zuba, stvaraju bore oko usana, pa birajte šta vam je draže - zubi ili lice.

Parfem na vratu - Koža na vratu je veoma nežna, pa ne treba prskati parfem na nju. Takođe, parfem isušuje kožu, što može biti poseban problem ako odmah nakon prskanja izađete na sunce.

Tagovi: