04.01.2019.

13:13

Foto:

Magazin

KOPIRAJMO ONO ŠTO JE DOBRO: Ponedeljkom bez mesa i ribe, učestvuju i poznati!

To je potvrdio agenciji Beta jedan od učesnika akcije, astrofizičar Orelijen Baro (Aurelien Barrau). 

- Verujemo da postoje značajni razlozi da se kolektivno smanji konzimiranje mesa u Francuskoj. Mislimo da svaka osoba može da učini jedan korak u tom pravcu - navodi se u zajedničkom pismu učesnika. 

Među potpisniima su, između ostalih, glumice Iazbel Ađani, Žilijet Binoš, matematičar Sedrik Vijani, francuski novinari Stefan Bern i Matje Vidar, naučnici Orelijen Baro iz Nacionalnog centra za naučna istraživanja (CNRS), Loran Beg i Nikola Trek iz Nacionalnog instituta za poljoprivredna istraživanja, kao i nutricionisti i aktivisti za zaštitu životinja i životne sredine. 

PREDAH DO BOŽIĆA: Evo kako da oporavite organizam!



Neki od potpisnika već su godinama vegetarijanci, dok su se se ostali potpisnici obavezali da ponedeljkom tokom cele 2019. ne jedu meso i ribu. 

Informer

Akcija "Zeleni ponedeljak" (Lundi vert) zvanično počinje narednog ponedeljka, a podržale su je i međunarodne nevladine organizacije među kojima je Grinpis. 

Potpisnici očekuju da im se pridruže građani upisom na sajt www.lundi-vert.fr. 

Svaki učesnik će morati da popuni upitnik o svojim prehrambenim navikama i ponedeljkom će slati poruke da li se pridržava akcije.

Tagovi: