03.04.2019.

10:05

Foto:

Magazin

ZBOG čega City Expert ima najniže provizije na tržištu nekretnina?

Kako su agenti zaista neophodni u toku procesa prodaje i izdavanja nekretnina, u City Expert-u su oni dostupni tokom celog radnog dana. Svi vlasnici nekrenina, ali i svaki kupac i zakupac imaju svog agenta koji prate njihov slučaj i koji mogu da im odgovore na sva pitanja. Da ne bi bilo nepotrebnog šetanja i sastanaka u sred radnog vremena, agenti isključivo rade telefonom i preko email-a, kako bi svim korisnicima mogli da reše pravno-administrativne nedoumice iz centrale, kancelarije City Expert-a.

Ovakav poslovni model je doveo do povećanog broja zainteresovanih kupaca i zakupaca, ali i do toga da agencija ostvaruje veliku uštedu novca. Samim tim, City Expert nudi najniže provizije za vlasnike koji prodaju nekretninu, 1.8% od prodajne cene (PDV je uračunat u cenu), dok za vlasnike nekretnina za izdavanje provizija iznosi 45% od prvog mesečnog zakupa. U cenu posredničke provizije je uračunata i izrada multimedijalne prezentacije, izlazak fotografa na teren, usluge agenta za nekretnine i konsultacije sa pravnom službom.

Da bi poslovni model bio isplativ i da bi City Expert svima mogao da ponudi najnižu proviziju na tržištu nekretnina, mnoge usluge za koje je bilo potrebno fizičko prisustvo su sada digitalizovane. Dokumentaciju je moguće poslati elektronski, zakazivanje gledanja se odvija preko sajta (slično kao planiranje putovanja ili kupovina avio karata), a samom gledanju prethodi virtuelno razgledanje. Virtuelno razgledanje omogućava kupcima i zakupcima da se detaljno upoznaju sa nekretninom i da na samom razgledanju samo potvrde ono što su videli onlajn.

Ceo proces prodaje i izdavanja stanova, kuća ili poslovnih prostora je sveden na niz jasno podeljenih radnji. Za svaku radnju postoji određeni vremenski okvir u kojem ona treba da se realizuje i postoji zadužena osoba koja radi na tom zadatku. Na ovaj način povećana je efikasnost i ubrzan je ceo proces. Ušteda vremena povlači i uštedu novca, koja potom omogućava i konkurentne cene usluge.

Ovakav sistem funkcioniše zahvaljujući tehnologiji koja igra veliku ulogu u prodaji i izdavanju nekretnina. Sve informacije o nekretnini se nalaze na vebsajtu i svaki korisnik koji je zainteresovan za kupovinu i iznajmljivanje nekretnine može u bilo kom trenutku da pogleda onlajn prezentaciju. City Expert internet servis ima nekoliko različitih filtera za pretraživanje nekretnina, pa će korisnici vrlo brzo moći da pronađu baš ono što im odgovara.

Nakon što pogledaju prezentaciju nekretnine, oni zakazuju gledanje preko aplikacije i stupaju u direktan kontakt sa vlasnikom.

City Expert je novi model poslovanja uveo u 2018. godini, a već četiri godine posluje kao tehnološki najnaprednija agencija za nekretnine u Beogradu i Novom Sadu. Sa preko 300 000 poseta mesečno, City Expert svim vlasnicima nekretnina omogućava veliku vidljivost. A, kako nije u pitanju samo još jedan portal za oglašavanje, ovde je na jednom mestu moguće proveriti dokumentaciju, izdati ili prodati nekretninu uz pomoć agenta i dobiti pravnu pomoć za sastavljanje predugovora odnosno ugovora o zakupu i prodaji.

Tagovi: