10.07.2019.

13:23

Foto:

Magazin

MUŠKARCI MOGU DA ODAHNU! Pronađen lek protiv ćelavosti

Naučnicima sa Instituta za medicinska istraživanja "Senford Barnhem Pribis" je pošlo za rukom da, presađivanjem čovečijih matičnih ćelija, stvore folikule kose na miševima, koje rastu kroz kožu. Nadaju se da će isti proces uspeti da ponove na ljudima.

Sada, kako su istakli, imaju visokokontrolisanu metodu za stvaranje kose prirodnog izgleda, koja raste kroz kožu. To je ključni pomak u razvoju terapija kod gubitka kose i na području regenerativne medicine.

- Proces se razlikuje od drugih po regeneraciji folikula, jer je obezbeđen neograničen broj ćelijaNa taj način uspećemo da poboljšamo život milionima ljudi koji traže rešenje problema sa gubitkom kose. Ćelije koje koristimo dolaze iz krvi pacijenta, i imunološki sistem ih, najverovatnije, prihvata, izjavio je plastični hirurg Ričard Čafu.

MANEKEN NIJE IMAO SEKS šest godina da bi zadržao kosu!

Rezulati otkrića su obelodanjeni na konferenciji Međunarodnog društva za istraživanje matičnih ćelija, održanoj nedavno u Los Anđelesu.

Naučnicima je za ove rezulate dodeljena nagrada za zasluge, a kompanija Stemson Therapeutics je licencirala njihovu tehnologiju, prenela je Eureka Alert.

Tagovi: