29.07.2019.

18:00

Foto:

Magazin

AMAJLIJA! Na ovom hrvatskom ostrvu kao suvenir možete kupiti - MAGAREĆI IZMET!

- To je magareće g**no i kao suvenir ide odlično. Nazvali smo ga 'Lucky Donkey Shit'. To je srećno g**no i zato ga i domaći i strani turisti rado kupuju - rekao je za Slobodnu dalmaciju Sebastijan Jagić, čiji otac Goran među brojnim suvenirima na Telašćici na Dugom otoku prodaje i magareći izmet.

- Nije nama to tako lako, oko tog 'sretnog g**na' ima puno posla. Naime, naš tovar (magarac), kad se, da prostite, pok***a, napravi celu hrpu, ali samo jedno g**no je po svom sastavu drugačije i mi u toj hrpi moramo da ga nađemo. Srećom, relativno lako se prepozna, jer je prepuno trave i sasvim je drugačije po svome sastavu. Kad ga izdvojimo, stavimo ga u kutiju i prodajemo - objašnjava Sebastijan.

ONI SU NAJVERNIJI ZNAK! Za voljenu osobu spremni su da učine SVE ŠTO POŽELI!

Cena ovog jedinstvenog suvenira je 40 kuna (oko 5,5 evra), ali turistima to i nije toliko važno.

- Njima je bitno da 'Lucky Donkey Shit' donosi sreću, tako da su g**na naših tovara već otputovala svuda po Evropi - tvrdi Sebastijan i uverava da suvenir nema neprijatan miris.

Informer

- To je, od svih komada koje magarac 'istrese', jedna posebna loptica u kojoj su mahom trave. Tako da to g**no nema baš nikakav miris - kaže.

(VIDEO) OVO JE AJKULA ŠPIJUN! Robotski morski pas je novi izum Kineza

I načelnik Opštine Sali Zoran Morović pozdravlja inicijativu prodaje izmeta dugootočkog magareta.

- Poznato mi je da se prodaje u Telašćici, ideja je potekla iz te porodice i tu ne vidim ništa loše. U poplavi svakakvih suvenira, ovaj je barem originalan, a da ne valja, ne bi ga toliko ljudi kupovalo - rekao je kroz smeh načelnik Morović.

Tagovi: