03.08.2019.

19:10

Foto:

Magazin

OTKRILE TAJNU! Žene u Italiji su vitke iako jedu puno testenine!

Neke od najzgodnijih žena dolaze baš s tog područja, a dovoljno je spomenuti  Moniku Beluči, Sofiju Loren, Đinu Lolobriđidu, Ornelu Muti, Anu Magnani, Klaudiju Kardinale, itd.

Prema statistikama, čini se kako bez obzira na sladoled, picu i testeninu većina stanovništva Apeninskog poluostrva vodi zdrav i izbalansiran život.

Evo prema kojim se pravilima vode neke od najzgodnijih sinjora i sinorina:

1. Balans i manje porcije 

Italijani jedu češće, ali manje. Isto tako, ne vode previše računa o kalorijama, već prestaju da jedu u trenutku kada su siti i kad imaju prostora još samo za jednu kafu. Treba napomenuti da je u njihovim jelima uvek savršen balans svega: koliko masti, koliko ugljenih hidrata, skroba, proteina, a posebno izbegavaju konzumiranje crvenog mesa.

Informer

2. Samo je jedno ulje – maslinovo

Maslinovo ulje s razlogom ima reputaciju zlatne tečnosti, a sastavni je, ako ne i osnovni deo svakog italijanskog jela.

ORGAZAM POD ZVEZDAMA! Horoskop otkriva koja POZA U SEKSU je kao stvorena za vas!

Italijani ga koriste za salate, soseve, pri prženju i skoro je nemoguće zamisliti italijansku kuhinju bez njega. Poznato je i da je maslinovo ulje bogato dobrim mastima.

3. Što više sveže, sirove hrane

Ovo se posebno odnosi na jug Italije, egzotičnu Siciliju gde je svako jelo obogaćeno paradajzom, povrćem, artičokama, začinima i limunom. Testenina se poslužuje s malo maslinovog ulja, domaćim sosom od paradajza i origanom, a uvek je servirana u malim porcijama.

Informer

4. Šetnje

Italijani su fizički aktivan narod i znaju koliko je važno šetati. Skoknite do omiljenog trga ili samo šetajte ulicama svog grada, kraj reke, po po nekom parku ili centru. Leti veliki broj Italijana ima običaj da za vikend ode na kratki odmor do nekog jezera ili sela, u prirodu.

OPET STE SE ČVARILI U PODNE? Priroda leči izgorelu kožu!

5. Manje porcije za doručak

Doručak se ne preskače, ali za razliku od mnogih drugih Evropljana, Italijani za doručak jedu malo.

6. Bez gaziranih pića

Isto tako, izbegavaju bilo kakve gazirane napitke, a u obzir eventualno dolazi gazirana voda. Ledeni čaj i smuti isto nisu uobičajeni. 

Informer

7. Brza hrana? Greh!

Ako ste nekad ušli u klasičan italijanski supermarket, sigurno ste primetili da je deo sa grickalicama i gaziranim pićima prilično mali. Italijani retko kad grickaju ili jedu zloglasnu brzu hranu. Generalno, u toj zemlji skoro niko posle večere ne jede.

Mocarela pred spavanje dok se gleda serija ili neki film? Naravno da ne! Ako žele da prezalogaje nešto između glavnih obroka, to je onda uglavnom voće – ili dobar kolač!

ČUDOTVORNO VOĆE! Evo zbog čega je dobro da jedete SMOKVE

8. Pica nije za svaki dan

Pica je vrsta hrane koju jedete ako izađete subotom ili nedeljom u grad s društvom, a baš Italijani najviše vole pice bogate raznim vrstama sira i povrćem, s malo kalorija i puno hranjivih sastojaka i vlakana.

Informer

9. Lagana večera

Poslednji obrok kod Italijana je uglavnom neko lagano jelo (ako ne idete s prijateljima napolje). Tipična večera uključuje čorbu (minestrone) i manju porcije paste servirane uz malu porciju sira i povrća.

10. Nema dijete

Italijani kao nacija nisu skloni dijetama i manijakalnom vežbanju. Želite da smršate? Izbegavajte prženu hranu i teške soseve zamenite sa onim domaćim od paradajza i povrćem.

I poslednje i najvažnije: Jedite bez griže savesti i uživajte u životu!

Tagovi: