15.09.2019.

18:54

Foto:

Magazin

NOĆNA KREMA OD JABUKA koju možete sami da napravite!

Evo kako možete kod kuće napraviti noćnu kremu od jabuke, prenosi top10homeremedies.com. Pošto su jabuke bogate vitaminima A, B, i C, beta-karotenom, i antioksidantima, vaša koža će uz pomoć ovog domaćeg melema biti zdrava i izgledaće mlađe.
 

Sastojci koju su vam potrebni su jedna jabuka, maslinovo ulje, ružina vodica, blender, posuda za kuvanje s dvostrukim dnom, nož, činija, kašika za mešanje, plastična ili staklena posuda u koju ćete sipati kremu.

Jabuku na početku isecite na pola i izvadite semenke, a odmah nakon toga je celu iseckajte na sitne komade. Uz pola šolje maslinovog ulja komadiće jabuke stavite u blender, i pustite blender na oko 5 do 7 minuta da usitni voće. Kada završite ovaj korak trebalo bi da pred sobom imate glatku i gustu smesu.

Sipajte je u šerpu s duplim dnom i kuvajte nekoliko minuta, ili je kuvajte na pari, a kada smesa bude topla izvadite je da se malo ohladi, pa tek onda dodajte pola šolje ružine vodice.

Na kraju, čitavu tu smesu sipajte u posudicu po želji i dobro je zatvorite. Ova hranljiva krema može u frižideru stajati 4 do 6 dana, i koristite je jednom dnevno - bićete očarani rezultatima. 

Tagovi: