05.12.2019.

10:27

Foto:

Magazin

ŽUTE, ZELENE ILI CRVENE? Evo koja paprika je najzdravija i zbog čega!

Osim toga, bogata je i karotenoidom zeaksantinom koji je izuzetno važan za zdravlje očiju.

Paprika ima više vitamina C od limuna

Paprika sadrži oko 300 miligrama vitamina C,  čak više od limuna ili pomorandže! Upravo zbog toga je pre puno godina lečila skorbut- bolest koja nastaje usled dugotrajnog nedostatka vitamina C.

OD OVOGA SE SALCE TOPI EKSPRESNO: Smuti sa bananom i đumbirom! (RECEPT)

Osim toga, paprike pomažu u borbi sa viškom kilograma. Imaju oko 50 kalorija, malo masnoće i ugljenih hidrata, te puno vode. Takođe, bogate su i magnezijum, gvožđem, kalijumom, kalcijumom i beta-karotenom.

Crvena, zelena i žuta- koja je najzdravija?

Razlikuju se po vremenu zrenja. Naime, zelene paprike se beru dok su jako mlade i imaju pomalo gorkast ukus. 

PRAVO IZ SERIJE 'SEKS I GRAD'! Recept za njujorške zemičke s lososom!

Žute paprike se beru srednje zrele , dok crvene paprike zahtevaju da budu zrele još oko mesec dana. 

Zbog najveće doze vitamina C, kao i dosta sekundarnih ulja, crvene paprike su  najzdravije.

Tagovi: