28.12.2019.

10:33

Foto:

Magazin

KAKO NEGOVATI KOSU TOKOM ZIME - Mali trikovi koji će vam promeniti život!

Pravilo broj jedan, koje ne smete da preskačete tokom hladnih dana je da nikada ne preskačete regenerator. Postoji mit o trajanju držanja regeneratora na kosi i moramo vam reći da to nije istina. Protiv popularnog uverenja, regenerator ima trenutne povoljne efekte na kosu, što znači da ne morate čekati da vam odstoji na glavi, već ga možete odmah isprati. To je neophodno sredstvo za dobro zdravlje svih tipova kose.

Ne zaboravite i na prirodne maske koje možete sami da napravite kod kuće. Na primer, sok od crnog i belog luka, jabukovo sirće i kokosovo mleko daju hranu kosi i tako poboljšavaju njen rast. Oni ne samo da pomažu rast kose, već pomažu i u celokupnom zdravlju vaše kose.

Informer

 

Isto tako možete kombinovati crni luk i kososovo ulje. Prednosti soka od crnog luka za regeneraciju kose su dobro poznate. Crni luk reguliše ciklus rasta dlake i daje direktnu hranu folikulu dlake. Kada se sok crnog luka pomeša sa kokosovim uljem, blagodeti se udvostručuju. Kokosovo ulje pomaže u zadržavanju prirodnih ulja na kosi, čime sprečava njeno sušenje.

Informer

Još jedan trik vam može pomoći da u zimskim danima vaša kosa ostane negovana i lepa. Zamenite pamučne jastučnice svilenim. Ovo je jednostavna promena koju možete učiniti kako biste pomogli svojoj kosi. Umesto pamučnih, pređite na svilene ili satenske jastučnice za koje je zabeleženo da pomažu povećanje rasta dlake. Razlog za to je da je mekoća svilene i satenske tkanine, za razliku od pamuka. Svila ili saten ne izazivaju trenje, zbog čega je vaša kosa manje umršena.

Tagovi: