Magazin
Kada biste znali koliko je ova POVRĆKA zdrava jeli biste je SVAKI DAN! Utiče na krvni pritisak, čuva od virusnih infekcija, pa čak i od RAKA DEBELOG CREVA!
Keleraba je odličan izvor vitamina C i jača imunološki sastav, neutralizuje štetne učinke slobodnih radikala i usporava proces starenja.
Osim toga, vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa čime se jača organizam u globalu.
Ima blagotvoran učinak na kardiovaskularni sistem jer smanjuje razmeru lošeg holesterola u krvi. I stabilizuje nivo šećera u krvi, pa se preporučuje kod pacijenata koji pate od hipoglikemije i dijabetesa.
Uz redovne konzumacije svežih keleraba možete smanjiti rizik od kamena u bubregu, dok kalijum smanjuje povišen krvni pritisak. Keleraba uklanja zatvor, a neki rezultati istraživanja tvrde i kako pomaže u prevenciji raka debelog creva.
Štaviše, keleraba ima blagotvoran učinak na zdravlje i snagu kostiju, limfnog sistema, vezivnog tkiva, zuba i desni. Ujedno ublažava otekline, kandidijazu i virusne infekcije.