24.02.2020.

20:39

Foto:

Magazin

DIJABETIČARI, U OVIM SEMENKAMA JE SPAS! Regulišu nivo glukoze u krvi i pritom ne sadrže GLUTEN!

Čia semenke su sitna crna, bela i tamnosmeđa semena i one su jestivi deo biljke čije je poreklo iz Meksika. Ova biljka je iz porodice pitomih nana koja predstavlja veoma bogat izvor hranljivih materija i minerala.

SASTOJCI VAM SE NEĆE SVIDETI, ali kad vidite kako od ovog napitka GUBITE KILOGRAME, pićete ga umesto kafe i ćaja!

Ove semenke sadrže 20% proteina, 20% omega 3 masnih kiselina, 8 vrsta amino kiselina, vitamine A, B, C,E i D, gvožđa, kalijuma, kalcijuma. Ne sadrže gluten i zbog visoke koncentracije vlakana poboljšavaju probavu. Veoma su snažan antioksidant. Odlične su za dijabetičare iz razloga što imaju pozitivan uticaj na nivelisanje glukoze u krvi. 

Објава коју дели Zdrava ishrana (@foodolino) дана 19. Феб 2019. у 1:44 PST

Čia semenke se preporučuju onima koji žele da izgube višak kilograma. Nutricionisti preporučuju otprilike jednu kašiku dnevno, a kada ih koristite pijte dosta vode jer su bogate vlaknima. Odlične su za metabolizam, rast i razvoj mišića i kostiju. Bogate su mineralima kao što su: mangan, fosfor i bakar.

Prema naučnim analizama, 28 grama chia semenki sadrži 138 kalorija, 8 grama masti, 12 grama ugljenih hidrata, 10 grama vlakana i 5 grama proteina. Prema tome, jedna puna kašika dnevno pbezbeđuje, 30% mangana, 27% fosfora, 18% kalcijuma, i nešto manje bakra, cinka i kalijuma.

Informer

Ove semenke su neutralnog ukusa, tako da neće uticati na drugu hranu koju jedete istovremeno. Možete ih dodavati u testa, žitarice, salate odnosno možete ih dodati u gotovo svaku hranu koju jedete.

Čia semenke možete naći u prodavnicama zdrave hrane i bio šopovima. 

Tagovi: