23.03.2020.

18:09

Foto:

Magazin

UPIS U PREDŠKOLSKE USTANOVE I VRTIĆE POČINJE 30. MARTA! Rok za prijavu će trajati duže i obavljaće se isključivo "ONLAJN"

Upis u vrtiće počeće, kako je i planirano 30. marta ali će, umesto do 16. aprila trajati do 15. maja, a prijave će biti samo "onlajn", saznajemo u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu. Za sve nedoumice, koje budu imali u vezi upisa, roditelji mogu pozvati predškolske ustanove ili sekretarijat.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, upis se morao prilagoditi novonastalim okolnostima, ali se nadležni trude da se održe svi procesi, pa i upis.

- Prijave će se primati samo "onlajn" i trajaće duže - kaže Gak.

- Ne očekujemo veće probleme u vezi sa tim, jer smo prethodnih godina beležili da je polovina prijava bila elektronski.

Informer

Tačan broj mesta znaće se kada predškolske ustanove dostave svoje upisne kvote. Sasvim je izvesno da će u vrtićima biti više od 2.000 mesta, a u jaslicama više od 5.000. Takođe, dodatna mesta su planirana i za pripremni predškolski program. Predškolske ustanove imaju pravo na proširenje kvota za 20 odsto, ako za to imaju uslov. Prošle godine je u državne vrtiće upisano oko 11.400 mališana, a izdato je 4.400 odbijenica za privatne predskolske ustanove, uz subvenciju iz gradske kase.