30.03.2020.

17:44

Foto:

Magazin

ŠTA DA RADITE AKO VAS GREBE GRLO I IMATE 37, 5? Infektolozi dali svoje preporuke!

- Ono što potencijalni pacijenti treba da rade jeste da se pre svega jave izabranom lekaru. Ne smemo da zaboravimo da su Domovi zdravlja sa određenim zdravstvenim stanicama uključeni u dijagnostiku ovih bolesnika i to je prvo mesto gde treba da se jave pacijenti. Tu će se nakon kliničkog pregleda proceniti da li treba da se rade biohemijske analize i snimak pluća, a oni koji su za hospitalizaciju biće upućeni na Infektivnu kliniku. Pacijenti koje grebe grlo i imaju temperaturu 37, 5 treba da se jave lekaru opšte prakse, pošto nema u takvom slučaju indikacija za hospitalizaciju, vraćaju se kući i biće pod kontrolom nadležnog epidemiologa - rekla je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS.

Informer

Dr Milošević gostovala je u subotu uveče u emisiji "Prva tema" na TV Prva u kojoj je, između ostalog, rekla koje mere predostrožnosti ona preduzima:

POMERANJE SATA POSEBNO UTIČE NA ŽENE! Najviše se održava na KOŽI, zato je važno da uradite JEDNU STVAR!

- Vodim računa da ne ulazim u kuću u stvarima u kojima sam bila na poslu ukoliko je to moguće, naravno. Ne idem po odeljenju u kaputu, naravno postoji uniforma. Ono što sam preduzela je da ima ispred vrata otirač i rastvor, kombinaciju vode vode i varikine. Dolazim iz bolnice i ne treba tako da uđem u kuću.