02.05.2020.

12:58

Foto:

Magazin

DA VAM MUŠKATLE CVETAJU KAO LUDE DO KASNE JESENI! Samo dodajte OVO u svaku saksiju!

Ukoliko biljka nema dovoljno joda, razvijaće se usporeno i biti podložnija bolestima. Takođe, jod u biljkama reguliše protok vode i razmenu kiseonika i čini ih otpornijim. Kod biljaka koje cvetaju produžava vreme cvetanja, ali ga možete koristiti i kod drugih biljaka, kao i za zalivanje povrća u bašti.

(FOTO) KOLIKO ZRELE BANANE VI BIRATE? Ako imate višak kilograma, preko OVOG BROJA ne smete da idete!

(VIDEO) ZRELA ZA PENZIJU! Madona PRIČA SA SVEĆOM i želi da udiše VAZDUH ZAGAĐEN KORONOM!

Takođe, od proleća do jeseni muškatle je dobro dva puta mesečno zalivati vodom u kojoj se nalazi prihrana za biljke na bazi fosfora, i to je dobro za podsticanje cvetanja.

Obezbediti muškatlama dovoljno joda veoma je lako - stavite kap farmaceutskog joda u litar vode, a potom sipajte 50 ml te vode s jodom uz unutrašnje ivice svake saksije. Pazite da ne preterate jer možete da oštetite koren i pripazite da ga ne koristite sa proizvodima za biljke u kojima već ima joda jer će doza biti prevelika.

Informer

Još jedan trik za bujanje muškatli


Neki ljudi ove biljke povremeno (jednom nedeljno) zaliju mlekom jer i to pogoduje dobrom cvetanju, ali i jačanju muškatli i boljoj apsorpciji hranljivih materija iz zemlje. Mleko sadrži potrebne minerale kao što su kalijum, kalcijum, fosfor i magnezijum.

NAPITAK KOJI UBRZAVA METABOLIZAM I IZBACUJE TOKSINE! Ukusno i lekovito!

Ovo predivno cveće voli sunce, pa ga držite na južnoj strani balkona ili dvorišta.

BONUS VIDEO