02.06.2020.

19:27

Foto:

Magazin

UBICA BEZ NAJAVE! Svetom se širi KARCINOM koji najčešće napada žene, a ne daje nikakve SIMPTOME!

Povećva se broj ljudi u svetu kojima je dijagnostikovan rak štitne žlezde. Prema istraživanju Agencije za rak Svetske zdravstvene organizacije od ovog karcinoma obolelo je više od milion osoba u trideset zemalja. 

Rak štitne žlezde često se otkriva u ranoj fazi,  lečenje je "agresivno", iako nema visokog rizika za zdravlje.  Oboleli obično nemaju nikakve tegobe, pa se rak otkriva sluučajno prilikom pregleda. Obolevaju najčešće žene u srednjim godinama, a ako se pogleda statistika muškaracasa ovom vrstom karcinoma ima četiri puta manje.  

Informer

Nakon što se dijagnostikuje karcinom ove žlezde, lekari je uklanjaju , a pacijenti moraju tokom celog života da uzimaju terapiju. Lekar koji je vodio ovo istraživanje naglasio je da je neophodno pratiti globalni razvoj dijagnostikovanja ovog oboljenja. 

PROCENTI SLUČAJNO OTKRIVENIH

Od 2008. do 2012. godine procenat žena koje nisu imale nikakve simptome, i kojima je slučajno otkriven karcinom štitne žlezde je veliki. U Italiji i Hrvatskoj taj broj je 84%, u Slovačkoj  i Francuskoj 83%. Preko sto hiljada žena ima rak štitne žlezde u Americi, Kini i Južnoj Koreji.